24-02

TMS software of efficiënt plansysteem voor MKB

Een TMS is een Transport Management Systeem, een systeem dat bedrijven ondersteunt in het organiseren en beheren van transport. TMS software wordt in de meeste gevallen gebruikt door bedrijven waar transport de corebusiness is. Bijvoorbeeld transporteurs of koeriers. Maar soms ook door bedrijven met eigen voertuigen, zoals groothandels, retailers of webshops. De meeste voorkomende functies in een TMS zijn zaken als beheer van stops/klanten/adressen, voertuigen- en chauffeur beheer, handmatige rit-/route indeling, (loon-)administratie, tarievenbeheer en facturatie. Meestal biedt een TMS geen chauffeurs APP of automatische planning. Hiervoor wordt het TMS gekoppeld met andere systemen. Hoe meer systemen, hoe foutgevoeliger en tijdrovender de klus.

Is TMS software ook geschikt voor bedrijven met eigen vervoer?

Voor transporteurs is een TMS een essentieel systeem, omdat hier belangrijke gegevens worden beheerd en verwerkt. Zoals tarieven en de volledige administratie/facturatie. Andere bedrijven zoals webshops, retailers en e-tailers die in het bezit zijn van eigen voertuigen gebruiken over het algemeen alleen dat deel van een TMS wat zich richt op beheer (stops/ adressen/ voertuigen/ chauffeurs) en de rit-/route indeling. Overige zaken zoals administratie en facturatie worden dan vaak verwerkt in een ERP-/ boekhoudsysteem. Voor deze bedrijven is een TMS niet de juiste oplossing voor het organiseren en uitvoeren van transport: het is te duur en te complex. Wat voor deze bedrijven ligt de primaire behoefte in het automatisch plannen. Daarom heeft Bumbal transport software ontwikkeld inclusief automatische planning en een APP voor chauffeurs. Een efficiënt all-in-one plansysteem. Bumbal. Clever by Nature!

Ideale oplossing voor MKB met efficiënt plansysteem

Bumbal is dus geen TMS systeem maar een efficiënt plansysteem. Bumbal beschikt over een beheer- en basisadministratie functie voor stops/adressen/voertuigen/chauffeurs/ritten.  Hierbij zijn allerlei parameters eenvoudig in te stellen, zodat het altijd aansluit op iedere specifieke praktijksituatie. Naast beheer en basisadministratie kun je met Bumbal ook automatisch ritten plannen en is er een chauffeurs APP geïntegreerd voor track & trace doeleinden en stop-/ritregistratie. Met het plansysteem van Bumbal beschik je niet alleen over een volledige administratie van planning en uitvoering maar kun je bijvoorbeeld ook direct een digitale pakbon versturen. Bumbal heeft geen overlap met ERP/boekhoud systemen en richt zich puur op het slim en makkelijk organiseren en beheren van transport.

Voor bedrijven met eigen voertuigen past een plansysteem als Bumbal feitelijk beter dan een TMS. Voor transporteurs is Bumbal perfect geschikt als plansysteem, gekoppeld aan een TMS of op basis van handmatige orderinvoer of orderinvoer via Excel uploads. Ook nu is de Bumbal chauffeurs APP prima geschikt voor transporteurs. Bumbal is als plansysteem ook prima in te zetten als er een andere boordcomputer of chauffeurs APP gebruikt wordt.

Wil je meer weten over TMS- of plansystemen? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor extra (online) uitleg of vrijblijvende demo of bel 013-2201600. Of vul het contactformulier in via www.bumbal.eu/contact.

 

 

tms software efficiënt plansysteem