06-03

Efficiënte levering van fietsen met Bumbal

Matrabike is al ruim 30 jaar specialist in sportieve fietsen, stadsfietsen en elektrische fietsen. Het bedrijf heeft diverse winkels over Nederland en België en is online actief met hun webshop. Ze leveren hun producten aan huis en bieden daarbij de benodigde service aan. Matrabike bezorgt de fietsen met hun eigen voertuigen maar dit ging nog niet zoals gewenst. Het bedrijf zocht een oplossing waarmee ze met minder plantijd toch een efficiënte levering konden bieden. Die oplossing hebben ze gevonden: Bumbal.

Eenvoudige koppeling met eigen systemen

De slimme software van Bumbal is gekoppeld aan de webshop van Matrabike. Naast de webshop is de software ook gekoppeld aan het systeem van Matrabike waarin zij service- en onderhoud beheren. Zodra een bestelling klaar staat voor bezorging, komt er automatisch een seintje door bij de bezorgsoftware. Hetzelfde gebeurt als er een onderhoudsbeurt of andere service nodig is. De intelligente software van Bumbal krijgt automatisch bericht vanuit het systeem van Matrabike dat een fiets moet worden opgehaald of teruggebracht naar de klant.

Klantvriendelijke en efficiënte levering

Wil je als bedrijf jouw klant zijn eigen afspraken laten plannen en tegelijk snel een efficiënte route plannen? Dat kan! De afspraken software van Bumbal gaat aan de slag om een datum en tijdvak met de klant te organiseren. Dit gebeurt volledig automatisch. De bezorgopties die de klant te zien krijgt zijn vooraf gefilterd en door het planalgoritme doorgerekend in de lopende planning. Welke optie de klant ook kiest, het past altijd efficiënt in de planning. Nadat alle klantafspraken automatisch zijn ingepland, kan de planner hier altijd nog zaken in wijzigen mocht dit nodig zijn. De software van Bumbal bespaart de planner veel tijd en creëert de perfecte en efficiëntste levering.

Digitale werkwijze resulteert in een beter klantervaring

Zodra de planning definitief is krijgt de klant daags van tevoren een ETA- (estmated time of arrival) bericht met hierin een specifiek tijdsblok van levering. Dit tijdsblok bevat de afgesproken tijd met een marge. Dit ETA-bericht bevat ook een link waarmee de klant op de dag van bezorging zelf op ieder gewenst moment de laatste verwachtte aankomsttijd oproepen. Via de Bumbal APP kunnen chauffeurs precies aangeven waar ze op dat moment zijn. De verwachte aankomststijd wordt berekend via de locatie van de chauffeur en het resterende deel van de rit/route naar het adres van de betreffende klant. Via de Bumbal APP registreert de chauffeur zaken die onderweg gebeuren. De planner heeft zo een real-time digitaal dossier, waarmee hij of zij op de hoogte is van de gang van zaken. Met deze digitale werkwijze kan Matrabike ook nog een digitale pakbon aan de klant doorsturen zodra de chauffeur vertrekt op het adres van de klant. Al met al bespaart Matrabike op deze manier tijd, kilometers en papier en worden klanten nog beter geïnformeerd.

Wil je meer weten over de Matrabike case? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor extra (online) uitleg of vrijblijvende demo of bel 013-2201600. Of vul het contactformulier in via www.bumbal.eu/contact.

efficiënte levering