Transport Planning Software

Een transport planning maken kan een tijdrovende puzzel zijn. Zeker wanneer er last minute regelmatig nog extra bezorging of service-afspraken ingepland moeten worden. En de uiteindelijke route kon achteraf vaak wel efficiënter. Bumbal transport planning software is dé tool voor route optimalisatie en een efficiënte transport planning. Ook over meerdere diensten / ritten over meerdere dagen. Je kunt transport activiteiten (automatisch) invoeren, plannen en beheren.  Alle relevante informatie en belangrijke kenmerken zijn in deze activiteiten opgenomen. Denk aan zaken als:

  • NAW-gegevens.
  • Openingstijden/venstertijden.
  • Lading- en productkenmerken.
  • Specifieke (chauffeurs) instructies.
  • Specifieke kenmerken zoals bijvoorbeeld “laadklep noodzakelijk” of “2-mans distributie”.

 

Bekijk hier hoe gemakkelijk het plannen met Bumbal werkt:

transport planning software

Geautomatiseerde transport planning software

Alle activiteiten (serviceafspraken, laadmomenten en leveringsafspraken) plan je eenvoudig en handmatig via het drag & drop principe of volledig geautomatiseerd op ritten in. De automatische transport planning houdt standaard rekening met afstand en tijd. Daarnaast zorgt de transport planning software van Bumbal voor de route optimalisatie door middel van de kenmerken die voor de activiteiten en ritten vastgelegd zijn. De automatische planning houdt direct rekening met zaken als voertuigtype en historische verkeersinformatie. Desgewenst houdt de automatische planning ook rekening met capaciteitsrestricties (bijvoorbeeld gewicht, kubieke meter of aantallen).

Route optimalisatie met transport planning software

De opgestelde route optimalisatie en transport planning bekijk je eenvoudig visueel in het basisplanscherm, via kaartmateriaal (Google Maps en Open Street Map) en een digitaal planbord. Iets wijzigen in een transport planning of route optimalisatie? Geen punt, je sleept een activiteit zo weer van een rit af, wisselt activiteiten van volgorde of tussen ritten en kunt desgewenst de transport planning zo weer opnieuw door laten rekenen voor een nieuwe route optimalisatie. Als de planning naar tevredenheid is, zet je de rit door naar de geïntegreerde Bumbal chauffeurs app. Hiermee registreert de chauffeur of monteur op de dag van uitvoering eenvoudig alle relevante zaken en volgt hij continu de voortgang van een rit.

Geen complexe ritplanningen meer in Excel

Binnen de Bumbal route optimalisatie beheer je direct je ritten, voertuigen en chauffeurs. Zaken als kenmerken voertuig, uitrusting, competenties chauffeurs, standplaatsen en beschikbaarheid leg je duidelijk vast. Hierbij kun je de beschikbaarheid als een herhaal-agendafunctie beheren. Op deze manier kun je capaciteit voldoende ver vooruit instellen. Route optimalisatie d.m.v. beheer van resources wordt in Bumbal kinderspel. En profiteer natuurlijk ook van de mogelijkheden om gemakkelijk afspraken te plannen en de service van track en trace.

 

Vraag gratis demo aan