Afspraken software

Tijd besparen met afspraken software

Met Bumbal Afspraken Software maakt je klant eenvoudig zelf de afspraak voor bezorging of service aan huis. Natuurlijk in een herkenbare omgeving in jouw huisstijl. Die afspraken maken met klanten is namelijk niet makkelijk. Het is vaak lastig om contact te krijgen en vervolgens wil je dat de afspraak logisch past in de transportplanning. Met een slim online afsprakensysteeem kiest jouw klant zelf een tijdvak voor de bezorging.

Slim online afsprakensysteem

De slimme software van Bumbal biedt de klant alleen de opties aan die efficiënt in de planning passen. Het planalgoritme rekent namelijk alles vooraf door en houdt rekening met de lopende transportplanning en de impact van de stops. Is een rit vol? Dan biedt dit online afspraken systeem deze optie niet meer aan in het klantportaal.

Buiten het planalgoritme kun je desgewenst ook dag – regio indelingen maken. Zo kun je de  beschikbare voertuigcapaciteit (ritten) indelen zoals je dat graag wilt. Je kunt dan direct allerlei zaken regelen:

  • hoe ver een klant vooruit mag kijken in de agenda
  • het type tijdvakken
  • tot welk tijdstip de volgende dag nog als optie wordt aangeboden

Zo hou je zelf de controle over de agenda. 

 

afspraken software van Bumbal is een slim online afspraken systeem

Online Afsprakensysteem zorgt voor betere klantbeleving

Met de optionele afspraken software functie van Bumbal nodig je klanten automatisch uit per e-mail of SMS om een afspraak te maken en een tijdvoorkeur door te geven. Via deze uitnodiging komt de klant in jouw gepersonaliseerde – en dus herkenbare – klantportaal, voorzien van jouw bedrijfslogo en eigen teksten.

De klant kan zelf een tijdstip kiezen op het moment dat het hem of haar goed uitkomt. Daarom is dit online afsprakensysteem een hele goede investering in de klantbeleving. Lees meer over het verhogen van de klantbeleving.

 

Probeer Bumbal direct 1 maand gratis

Afspraken software heeft gepersonaliseerd klantportaal

Via het online afsprakensysteem van Bumbal krijgt jouw klant automatisch een bevestigingsmail of -SMS dat de gegevens ontvangen zijn. De Bumbal online afspraken software plant de voorkeur automatisch in en stelt een voorlopige (potlood) planning op. Nu is het aan de transportplanner om de voorlopige planning te controleren, indien nodig aan te passen en om te zetten in de definitieve planning.

Via Bumbal stuur je indien gewenst automatisch een bericht met de definitief geplande tijd (ofwel ETA: Estimated Time of Arrival). Hiermee wordt direct de track & trace afgetrapt. Optioneel kun je de klant ook een link sturen waarmee de klant op de dag van uitvoering de actuele aankomsttijd kan oproepen. En zo ziet hij direct of de chauffeur de planning gaat halen!

 

bezorg afspraak plannen bezorg software

Extra pluspunten gepersonaliseerd klantportaal

Voor de NAW gegevens controleert Bumbal automatisch of het adres te vinden is, een zogenaamde geolocatie check. Het planalgoritme heeft namelijk een juiste geolocatie nodig om te kunnen plannen. Deze check gebeurt in 3 stappen: de eigen Bumbal database, publieke databases en kaartmateriaal van Open Street Map en Google maps. Indien voor een adres geen geolocatie gevonden kan worden wordt hier een alert op gegeven. Verder kan de klant in de klantportaal eventueel zelf het adres aanpassen. Via de NAW controle heb je dus altijd de juiste locatie gegevens beschikbaar.   

Binnen de klantportaal bestaat optioneel de mogelijkheid om via een vragenpad (enquete) bij de klant te informeren wat de lossituatie is, bijvoorbeeld begane grond of verdieping levering. Of welke extra diensten er eventueel gewenst zijn (bijv. montage of verpakking retour). De antwoorden op deze vragen worden in Bumbal verwerkt en kunnen eventueel direct ook doorgegeven worden aan gekoppelde (ERP/boekhouding/TMS) systemen. Zo kom je altijd goed voorbereid op locatie.

De kern van de klantportaal is de datum en tijdvakkeuze. De klant krijgt vooraf gefilterde en doorgerekende opties aangeboden die binnen de lopende planning beschikbaar zijn. De tijdvak opties worden in blokken van 5 mogelijkheden gesorteerd op datum weergegeven. Indien er in de eerste reeks geen geschikt tijdvak voor de klant tussen staat kan de klant heel eenvoudig de volgende beschikbare opties oproepen. Je kunt ook instellen of de klant 1 of meerdere opties moet selecteren.  

Besparen met Afspraken Software

Met Bumbal afspraken software plan je afspraken efficiënt in en bespaar je op customerservice tijd en kosten. Dit alles terwijl de klantbeleving behouden blijft of zelfs versterkt wordt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat voor thuisleveringen 84% van de consumenten graag een keuze wil in aflevertijden en overige online afspraken.