Duurzaam ondernemen

Minder CO2 uitstoot

Wie wil nou niet duurzamer ondernemen? Door ritten en routes slim te plannen kun je elke dag besparen. Besparen voor jezelf: in tijd, kilometers en papier en daarmee dus ook geld. Maar tegelijk bespaar je ook CO2 uitstoot. Elke dag een beetje betekent aan het einde van de maand flink besparen en na een jaar een enorme besparing! Gemiddeld besparen Bumbal gebruikers circa 25% op hun plantijd en 5% op gereden kilometers.

Wat nou als we allemaal samen, elke dag een beetje CO2 besparen? …

 

Alleen al door 5 procent minder kilometers, op basis van de aanname van een gemiddeld brandstofverbruik van 10 kilometer op 1 liter (voor een gemixte inzet van vrachtwagens, bussen en auto’s) gekoppeld aan de uitstoot cijfers van CE Delft en Climate Neutral Group betekent dit een gemiddelde CO2 reductie van bijna 8 ton per Bumbal gebruiker per jaar. Met 175 gebruikers in 2022 kom je dan op 1.200 ton CO2 uitstoot reductie per jaar, dat staat gelijk aan 60.000 bomen. Dat is al een mooie hoeveelheid maar met het gemiddeld 35% per jaar groeiende aantal Bumbal gebruikers en steeds meer slimmigheid in het Bumbal planalgoritme gaan ervoor zorgen dat we samen pas echt relevante impact krijgen. Stap je ook in?

 

Onze ambitie: stop verspillen

We hebben een heldere ambitie. Namelijk stop verspilling van tijd, kilometers en papier. Door minder plantijd te spenderen, minder kilometers te rijden en minder papier te printen bespaar je dus direct ook op CO2 uitstoot. In 2025 willen we zo ver zijn dat we jaarlijks minimaal 3.000 ton minder CO2 uitstoten. Om dit te bereiken willen we in 2025 de volgende besparing gerealiseerd hebben:

> 200.000 uren plantijd

Het plannen en organiseren van afspraken met klanten voor bezorging of service op locatie kost tijd. En daarna moet de planning nog worden gemaakt… Dat kan snel en makkelijk met Bumbal.  En zo besparen we samen al snel wel 200.000 uren per jaar!

> 10 miljoen kilometers

Elke dag bespaart een onder nemer dat zijn voertuigen laat rijden via een Bumbal-route flink wat kilometers. En zo kunnen we allemaal samen als het goed is 10 miljoen kilometers besparen.

> 10 miljoen A4-tjes

door ritlijsten via de geïntegreerde chauffeurs APP te verwerken en pakbonnen voor klanten digitaal per e-mail te versturen bespaar je veel papier. In 2025 willen we zo per jaar 10 miljoen A4-tjes minder printen.

 

Doe je mee?

Onze doelen kunnen we alleen behalen door samen te werken met bedrijven die ook duurzaam willen ondernemen. Ondernemers die willen besparen. Dus lever je diensten of producten op een adres waarvoor iemand aanwezig moet zijn? Neem dan contact met ons op. Door gebruik te maken van slimme software zijn deze doelen namelijk makkelijk te realiseren!

De oorsprong van Bumbal komt uit de natuur. Hommels en bijen staan bij uitstek voor een duurzame wereld. Ze werken organisch en slim samen en lossen complexe transportvraagstukken op via het handelsreizigersprincipe. Bumbal is hier ook op gebaseerd. Clever by nature dus!