Track en Trace Software

Gebruiksvriendelijk Track en Trace systeem

Met het track en trace systeem van Bumbal tackel je eenvoudig één van de meest voorkomende uitdagingen in de transportbranche: hoe houd je klanten op de hoogte van het tijdstip van bezorgen? Enerzijds om niet aan een gesloten deur te staan of te arriveren op een ongewenst tijdstip, anderzijds om de klantbeleving verder te verbeteren.

Met de software van Bumbal is dit gemakkelijk. Met het track en trace systeem kun je een nauwkeurig tijdstip met je klant te communiceren. Ook werk je helemaal papierloos doordat de digitale pakbon per mail wordt verstuurd. Zo start je ook direct het aftersalestraject.

Maar misschien nog wel veel belangrijker: Bumbal track en trace is onderdeel van een professioneel transport softwarepakket en hierdoor vaak scherper geprijsd dan losse traditionele track en trace voorzieningen.

Zo bespaar je tijd, kilometers en papier!

Track en Trace software en ritregistratie

De combinatie van ritregistratie en track en trace maakt de Bumbal chauffeursapp de perfecte partner voor elke chauffeur. Als afspraken en planning gemaakt zijn zet je de set rit- en stopgegevens met een druk op de knop door aan chauffeurs, buitendienst medewerkers of monteurs, tevens gekoppeld aan de track en trace. Ze krijgen alle noodzakelijke informatie beschikbaar in de Bumbal chauffeurs app incl. alle instructies. Op de dag van de rit legt de chauffeur alle relevante zaken vast, denk hierbij aan:

  • Begin- en eindtijden van stops.
  • Opmerkingen en/of bijzonderheden.
  • Handtekening klant.
  • Foto’s.
  • Eventuele afwijkingen op stop-, product- of ladingniveau.

Op deze manier is direct na afhandeling van een levering- of servicebezoek alle informatie digitaal beschikbaar. Zaken als administratie, digitale pakbon (POD – proof of delivery) of eventuele afwijkingen kunnen dan snel afgehandeld worden.

track en trace software

Hoe werkt het?

De Bumbal track en trace module is hét professionele tracking programma voor het MKB. Maar hoe werkt track en trace?

Nadat de afspraken zijn gemaakt met klanten en de planning rond is worden klanten automatisch geïnformeerd over de definitief geplande levertijd. De ETA (Estimated Time of Arrival)) verstuur je automatisch per e-mail en/of SMS. Hierin stuur je desgewenst een link (unieke token) voor de track en trace mee. Via deze track en trace link kan de klant zelf zien wat de verwachte aankomsttijd is. Deze tijd wordt op de dag van rit ook continu ge-update. Door de geo-polling van de smartphone of tablet van de chauffeur (waar de Bumbal app op draait) te vergelijken met de ritplanning krijgt de klant een track en trace indicatie. Bovendien houd je de klant automatisch en proactief op de hoogte van de laatste status. Alle gegevens zijn ook voor de planner beschikbaar. Indien nodig kan hij correctief ingrijpen en de klant tijdig (laten) informeren. Tenslotte kun je de klant ook voorzien van een digitale pakbon, desgewenst ook met handtekening en foto. Zo kun je in het hele proces volledig digitaal werken.

 

Track en trace software.

Tenslotte kun je met de Bumbal track en trace software met een druk op de knop ook allerlei relevante rapportages en exports (PDF, Excel en XML) maken. Desgewenst koppel je de gegevens via real-time interface aan systemen als ERP en TMS. De Bumbal track en trace software en rapportage omgeving beschikt over diverse standaard rapportages. Denk bijvoorbeeld aan laadlijsten, ritlijsten en activiteit lijsten (o.a. stoptijden). Maar ook specifieke maatwerk rapportages kunnen ingericht worden.