Bespaar

Bespaar tijd, kilometers en papier

Onze missie is het stoppen van verspilling van tijd, kilometers en papier. We willen de wereld duurzamer maken en het leven van mensen makkelijker. Daar word je blij van. Jij als organisatie, je eindklant. En de natuur natuurlijk ook.

Dat willen we bereiken door onze slimme, geavanceerde software te laten gebruiken door organisaties die zelf bezorgen of service verlenen op locatie. Bumbal is makkelijk in gebruik en tegelijk super geavanceerd aan de achterkant. Onze oplossing is gebaseerd op de slimme en organische manier van samenwerken van hommels en bijen. Complexe transportvraagstukken lost de hommel op via het handelsreizigersprincipe. En ons planalgoritme is gebaseerd op dit principe.

Bespaar tijd

Bumbal gebruikers bespaarden het afgelopen jaar ruim 70.000 uren aan plantijd. Deze tijd wordt vooral bespaard doordat het werk van de planner verandert van ‘zelf plannen’ naar ‘monitoren of alles goed gaat’. Dit reduceert de plantijd potentieel tot wel 50%. Hierbij blijft de planner altijd zelf de baas over de de planning, je kunt op ieder moment de automatische planning naar wens aanpassen. Daarnaast kun je ook tijd besparen op het afstemmen van een passend bezorgmoment met je klant en de klant op de hoogte houden van de status.

Niet alleen minder tijd inzet is relevant. Menskracht moet ook slim worden gebruikt. Geen onnodige, vervelende en lastige telefoontjes en geen gepuzzel per mail. Klanten net op het verkeerde moment lastig vallen en nogmaals de afspraak moeten verzetten. Niet met Bumbal. De klant kiest een moment wanneer het hem of haar goed uitkomt. Zonder inspanning van planner of customer service medewerker waarbij het altijd past in de lopende planning.

 

Minder kilometerverspilling

Ook bespaarden gebruikers van de Bumbal software het afgelopen jaar al ruim 3,75 miljoen kilometers door betere belading, efficiëntere routes en minder no shows. De slimme software zorgt ervoor dat elke route de meest efficiënte route is. Daardoor rijd je effectief al snel veel minder kilometers! En optioneel kan de klant toch zelf een moment kiezen waarop de service of levering plaatsvindt. Bumbal laat de klant namelijk alleen kiezen uit momenten die passen in efficiënte routes in je lopende planning.

Bespaar papier

Tenslotte bespaarden Bumbal gebruikers maar liefst ook circa 4,5 miljoen A4-tjes. Dit is gerealiseerd doordat de ritlijsten die normaal op papier aan chauffeurs meegegeven worden nu volledig digitaal via de Bumbal chauffeurs APP verwerkt worden. Ritlijsten zijn zo direct ook realtime en interactief zowel van planner naar chauffeur voor updates als van chauffeur naar planner over status en registratie van rit en stops. Daarnaast is er papier bespaard doordat pakbonnen die voorheen op papier bij klanten achtergelaten werden nu volledig digitaal per e-mail aan de klant verstuurd zijn. Inclusief handtekening en eventueel foto’s.

Bumbal levert een slimme oplossing tegen een faire prijs. Dure hardware is niet nodig. Tegen een laag maandbedrag per voertuig kan de transport software gebruikt worden.