Over ons

Het idee

Van gesprek met dochter tot veel gebruikte slimme software

Een aantal jaren geleden gaf één van de Bumbal oprichters uitleg aan 1 van zijn dochters over het werk dat hij deed in de logistieke sector. Het viel haar op dat er zoveel vrachtwagens en busjes op de weg waren. En zij stelde de welbekende kindervragen. “Waarom rijden er zoveel vrachtwagens rond? En waar gaan die allemaal naar toe?” Ze kreeg de logische uitleg dat die allemaal verschillende spullen bij zich hadden, zoals meubels, fietsen, televisies en speelgoed. En dat deze spullen overal vandaan komen en naar allerlei winkels, bedrijven en mensen moeten. Ze kreeg ook de uitleg dat bijna de helft van deze vrachtwagens eigenlijk leeg rijdt. “Leeg”?, zei ze verbaasd, “Maar waarom rijden er zoveel leeg?” Toen kwam het besef dat er vreemd genoeg eigenlijk geen logisch antwoord op die vraag is. Wat een verspilling. Dit is dus één van de grootste uitdagingen in de logistiek. Dat moet anders!

 

 

 

De partners van Bumbal

Bas Holland Partner Bumbal bezorg software

Bas Holland

Ik wil de wereld duurzamer maken met makkelijk toegankelijke innovatie. En dat kan met onze slimme transport softwareoplossing, hiermee maken we echt een verschil. Zowel voor de (MKB) ondernemer als voor het klimaat. Ik laat iedereen graag vrijblijvend de mogelijkheden zien!

Stijn Vos Partner Bumbal logistieke software

Stijn Vos

Mijn drive is om mensen in beweging te krijgen om zinvolle oplossingen te realiseren. Ik heb ruime ervaring in de logistieke branche en weet wat er speelt. En dus ook wat nog beter kan! Met ons team werk ik dus dagelijks aan praktische, vernieuwende, slimme oplossingen.

Mortada Abdul Roda partner bumbal transport software

Mortada Abdul Roda

Ik hou ervan om complexe problemen op te lossen door innovatieve technieken breed toegankelijk te maken. Als lead developer zie ik de mogelijkheden van de techniek. Ik vertaal dan ook graag de praktische vraagstelling naar een eenvoudig te gebruiken applicatie.

Tijd voor verandering

De slimme software van Bumbal is dus ontstaan vanuit het feit dat bijna 50% van het transport vandaag de dag nog steeds leeg rijdt. Dit is niet te rijmen met de enorme uitdaging waar we mee te maken hebben op het gebied van de veranderingen van het klimaat. Onze ervaring is dat er veel transportplanning- en ritplanningsoftware beschikbaar is. Maar dat deze software is vaak ingewikkeld en behoorlijk kostbaar. Met Bumbal wordt het tegengaan van verspilling ook bereikbaar voor de MKB ondernemer. Met deze slimme software bespaar je tijd, kilometers en papier en verbeter je direct de klantbeleving. Het Bumbal team bestaat inmiddels uit ruim 25 mensen die iedere dag hard werken om de software steeds verder door te ontwikkelen en gebruikers blij te maken.

Clever by Nature

Hommels en bijen vliegen niet zomaar wat rond op zoek naar stuifmeel. Binnen een aantal testvluchten bepalen ze de optimale (kortste) route naar nieuwe nectar locaties en delen deze informatie direct met het hele volk. Door deze slimme manier van werken besparen ze enorme afstanden en dus veel tijd en energie. Deze slimmigheid uit de natuur wordt ook wel het handelsreizigersprincipe genoemd. Het algoritme in onze software werkt ook op deze manier en hier hebben we nog extra handige functies aan toegevoegd zodat het ook eenvoudig, to the point en bijzonder snel werkt.

De naam Bumbal en het logo zijn dan ook bewust gekozen. Bumbal is een verbastering van Bumblebee, de hommel. We hebben nadrukkelijk voor een vrolijke hommel gekozen omdat onze software je werk makkelijker maakt en daar word je blij van!

Kernwaarden Bumbal

Missie: stoppen van verspilling.

Visie: in de toekomst rijdt geen enkel voertuig onnodig rond. Bumbal zorgt via gemakkelijke software voor perfecte klantafspraken en grip op vervoer.