Transport software

De handigste logistieke software

  • waarmee je snel de beste routes plant.
  • voor het (automatisch) maken van afspraken
  • inclusief track & trace.

Bumbal is dé logistieke oplossing voor het MKB.  Voor wie tijd, kilometers en papier wil besparen.

Maak gemakkelijk de planning voor meerdere ritten en voor meerdere dagen. En maak optioneel automatisch afspraken met de klant voor het moment van de levering of service. Zij kunnen alleen kiezen uit tijdvlakken die passen in efficiënte routes. Zowel de klant als de planner volgen de status via track en trace. En in de Bumbal App registreert de chauffeur de werkzaamheden onderweg, inclusief foto’s, handtekeningen en eventuele afwijkingen. Organiseer zo de perfecte levering. Verbeter de klantbeleving en bespaar tegelijk kosten.

Betaalbaar, makkelijk in gebruik en vooral slim.

Probeer direct gratis!

 

transport software voor betere klantbeleving

 

 

De pluspunten van Bumbal Transport Software

Afspraken maken met klanten over aflevering of servicebezoeken is niet altijd makkelijk. En tijdens het maken van de afspraak is vaak nog niet bekend hoe de transportplanning er uit ziet. Met Bumbal kun je optioneel je afspraken in een handomdraai organiseren. Je nodigt de klant per e-mail of SMS uit om een afspraak te maken. Via een link gaat de klant naar een online portaal. Hier kiest de klant zelf een voorkeurstijdvak uit door Bumbal vooraf doorgerekende opties. Desgewenst kunnen deze opties ook via een koppeling in een  checkout proces van een webshop getoond worden. Vervolgens zorgt Bumbal automatisch voor een bevestiging van de ontvangen voorkeur richting de klant en wordt de doorgegeven voorkeur direct verwerkt in de planning.

Met Bumbal transport planning software kan iedereen efficiënt en overzichtelijk een transportplanning opstellen. Het werkt eenvoudig en gebruiksvriendelijk zonder overbodige functionaliteiten. Hierbij rekent een slim planningsalgoritme alles razendsnel door waarbij naast stop- en rijtijden ook rekening gehouden wordt met ingestelde voorwaarden en restricties van orders en ritten/diensten. En wanneer er iets wijzigt in de planning? Met één druk op de knop heb je het zo geregeld.

In de transport software van Bumbal zit een unieke track & trace functionaliteit. Als afspraken en planning gemaakt zijn zet je met een druk op de knop de set rit- en stopgegevens door aan chauffeurs of buitendienst medewerkers. Nadat de planning rond is kun je de klant automatisch informeren over over de definitief geplande aankomsttijd (ook wel ETA) per e-mail en/of SMS. Optioneel kan je de klant op de dag van uitvoering via een link naar de ETA portal ook de laatst verwachtte aankomstijd laten inzien, deze wordt real-time weergegeven. Bovendien is alle track & trace informatie van alle voertuigen ook centraal beschikbaar voor de planner en customer service. Van alle track trace info maak je met onze transport software tenslotte rapportages en exports (PDF, Excel en XML) in een oogwenk.

Bumbal is een SAAS (software as a service) oplossing, zie ook de link 100% SAAS. Dit betekent dat je als planner of customer service medewerker via de browser van je PC of laptop over Bumbal beschikt. Hierdoor is de planning en status van de orders dus altijd inzichtelijk. Via de Bumbal APP voor onderweg is alle informatie ook voor chauffeur of buitendienstmedewerker beschikbaar en kan alles rondom uitvoering geregistereerd worden. Omdat het een SAAS oplossing is krijg je binnen het basisabonnement ook altijd automatisch alle nieuwe functionaliteiten en aanpassingen door. Je bent dus altijd up-to-date.

Je betaalt eenmalig een klein bedrag voor de activering van je eigen Bumbal transport software account. Je kunt Bumbal op eigen kracht in gebruik nemen met de handleidingen en instructies van de online Bumbal academy. Of je kunt er voor kiezen dat de software specifiek ingericht wordt voor jouw bedrijf, incl. een online training. Het wordt dan dus op maat en klaar voor gebruik opgeleverd. De kosten voor gebruik zijn gebaseerd op een basisabonnement per voertuig per maand. Dit is een faire prijs en is maandelijks opzegbaar. Heb je tijdelijk meer of minder voertuigen? Geen zorgen, wij passen je abonnement daar op aan. Voor klantcommunicatie kun je optioneel kiezen voor het aanvullende communicatie abonnement en voor de afspraken optie zijn pay-per-use kosten van toepassing. Als je genoemde opties niet gebruikt betaal je er ook niet voor. Kijk voor alle info over tarieven op de tarieven pagina.

Betaalbare transport software voor MKB

Vergelijkbare oplossingen zijn vaak complex en kostbaar. Met Bumbal is een bezorgservice zoals bijvoorbeeld grote webshops bieden nu ook voor het MKB binnen handbereik. Bumbal transport software is speciaal ontwikkeld voor groothandels, retailers, webshops, productiebedrijven en serviceorganisaties (bijv. thuiszorg of installatie/onderhoud) met eigen voertuigen. Hierbij is Bumbal goed te koppelen aan andere (ERP/boekhouding/webshop/CRM/TMS/WMS) kernsystemen.

Bumbal afspraken voor Transporteurs

Ook transporteurs kunnen Bumbal afspraken als losse module inzetten, gekoppeld aan hun transportmanagement systeem (TMS). Het organiseren van afleverafspraken (datum en tijdvak) met klanten gebeurt dan automatisch met een controle op een efficiënte inpassing in de lopende planning vooraf. Slimme keuzemogelijkheid voor bezorging of service, dat levert een perfecte klantbeleving op en bespaart een hoop tijd!

 

transport software route planning

Is Bumbal een TMS?

Bumbal transport software is een goed alternatief voor een TMS. Overzichtelijker en makkelijker in gebruik. Met Bumbal kun je wel het hele logistieke proces inrichten: van het maken van afspraken met klanten tot aan het automatisch plannen van ritten en de track & trace functie. En uiteraard koppel je Bumbal ook makkelijk aan andere software waarmee je in jouw organisatie werkt.

Slimme transport software voor diverse branches

Bumbal transport software blijkt voor verschillende branches opvallend handig om in te zetten. Voor het bezorgen van bijvoorbeeld meubels. Klanten moeten daarvoor thuis zijn. Net als bij het leveren van tweewielers of het plannen van afspraken voor installatie op locatie. Ook zorg aan huis plannen is gemakkelijk met Bumbal transport software.