06-11

Onderzoek bevestigt slimme kracht van Bumbal

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit dat de hommel slim werkt. Onze naam Bumbal is dan ook bewust gekozen. Bumbal is een verbastering van bumblebee, de hommel. Bijen en hommels staan bij uitstek voor een duurzame wereld, ze werken organisch en op een slimme manier samen en vrij vertaald is de hommel natuurlijk het busje of de vrachtwagen onder de bijen.

Snel route slim optimaliseren

De afgelopen jaren zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar hommels. Het blijkt dat de hommel het complexe transportvraagstuk slim oplost via het handelsreizigers (traveling salesman) principe. In slechts 20 (test)vluchten kunnen hommels de meest optimale route bepalen van nieuwe nectar locaties, bijvoorbeeld bloemen. Ze delen deze leercurve ook direct met het hele volk. Een mooi staaltje rekenkracht van moeder natuur. Lees meer hierover in het artikel op Wired.
Het Bumbal planalgoritme is gebaseerd op het traveling salesman principe. Hier voegen we nog wat extra slimme functionaliteiten aan toe zodat deze algortime aanpak ook eenvoudig, gericht en bijzonder snel ingezet kan worden. Dit maakt Bumbal bijvoorbeeld ook zo geschikt voor het geautomatiseerd maar toch gepersonaliseerd maken van afspraken met klanten voor bezorging of service. De afspraken oplossing van Bumbal biedt beschikbare tijdvakken als optie aan klanten aan. Deze zijn vooraf in een paar tellen doorgerekend in de lopende planning. Op deze manier past een bezorgmoment die de klant zelf kiest sowieso altijd optimaal in de routeplanning.

Slimme, geavanceerde software en toch gebruiksvriendelijk

Bumbal is eigenlijk het beste van beide werelden. Veel intelligentie onder de motorkap en toch eenvoudig in gebruik. Na een on-line training van slechts een uur kun je al met Bumbal aan de slag. Dus juist ook voor bedrijven waar het transport geen corebusiness is maar wel een heel waardevol en essenieel onderdeel van het product of de dienst aan klanten is Bumbal een perfecte oplossing. Meer weten over Bumbal? Bel 013 – 2201600 of mail naar bas@bumbal.eu.