15-02

TMC Wonen gebruikt een doelmatige rittenplanner

TMC Wonen is dé specialist in (maatwerk) meubels, raambekleding en vloeren (o.a. tapijt, PVC, parket en vinyl). Ze beschikken over fysieke winkels zowel in Zeeland als in Brabant. En ook online zijn ze actief op www.tmcwonen.nl. Het bedrijf heeft al meer dan 45 jaar ervaring in de woonbranche en stelt de klant voorop. TMC verzorgt de levering en montage van producten met eigen vakmensen zodat ze tot in huis de perfecte service kunnen bieden. Voor iedere specialisatie heeft TMC Wonen een vakman in huis. Om hun dienstverlening te optimaliseren had TMC behoefte aan een oplossing waarmee ze klanten beter konden informeren over de status van de levering. Daarnaast hadden ze ook de wens om het transport efficiënter te organiseren. Bumbal is natuurlijk dé oplossing.

Een doelmatige rittenplanner en de beste service!

De doelmatige rittenplanner van Bumbal geeft TMC Wonen de mogelijkheid om gemakkelijk grip op de planning te houden. Klanten van TMC Wonen kunnen voortaan zelf een geschikt moment kiezen waarop hun bestelling wordt bezorgd of de montage kan worden uitgevoerd. De opties waar de klant uit kan kiezen worden vooraf door de de slimme software van Bumbal gefilterd en door het planalgoritme doorberekend in de lopende planning. Wat de klant ook kiest, het past altijd efficiënt in de planning. Dit planalgoritme houdt ook automatisch rekening met specifieke randvoorwaarden zoals de competenties van de vakmannen. Dit resulteert in een efficiënte route en de juiste vakman op de juiste plaats. Bumbal geeft ook de mogelijkheid om voertuigen de gehele rit te kunnen volgen, zodat de klant altijd op de hoogte is van de verwachtte aankomsttijd van hun levering. Klanten krijgen de dag voor de levering een ETA-bericht en op de leverdag zelf kunnen klanten de exacte aankomsttijd oproepen. De beste service voor de klant.

Planningstool met koppeling naar IOne

Bumbal is naadloos gekoppeld aan de woonbranche software iOne van Colijn IT. Hierdoor heeft TMC geen omkijken meer naar de orderinvoer richting Bumbal. ‘Met de implementatie van Bumbal kunnen we onze klanten nog meer ontzorgen, terwijl de regie over te plannen afspraken juist meer bij de klant komt te liggen. Tegelijkertijd slaan we binnen TMC een kwaliteitsslag met efficiëntere planningen en geoptimaliseerde ritten. Een succes op meerdere fronten dus!’, aldus Robert van der Hart, verantwoordelijk voor de logistiek bij TMC Wonen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor extra uitleg of vrijblijvende (online) demo.

Doelmatige rittenplanner