28-07

Het eenvoudig en slim plannen van transport

Colours & coatings is specialist in verfapplicatie, dit gaat dus verder dan alleen verf. Het gespecialiseerde personeel helpt schilders graag aan de juiste producten voor afbouw, schadeherstel, industrie of doe-het-zelf. Maar ook na aankoop bieden ze technische ondersteuning en projectbegeleiding. Zie voor meer informatie ook www.coloursencoatings.nl. Colours & Coatings verzorgt het transport van en naar klanten grotendeels zelf met eigen voertuigen. Het plannen van transport nam steeds meer tijd in beslag voor het bedrijf. Daarom gingen ze opzoek naar een slimme planoplossing. Die hebben ze gevonden in Bumbal.

Het plannen van transport met Bumbal

Bumbal biedt een geavanceerde planoplossing die toch eenvoudig in gebruik is. De planning houdt bijvoorbeeld rekening met regio-, voertuig- en verpakkingskenmerken. Daarnaast is het dusdanig in te stellen dat het plannen van transport volledig automatisch gaat. Dit zorgt voor een verschuiving van het werk van de planner. In plaats van alles zelf inplannen, hoeft hij nu enkel te monitoren (en desgewenst aanpassen) of alles naar wens wordt ingepland. Hierbij kan Bumbal ook rekening houden met eigen ritten die bij voorkeur eerst volgepland moeten worden. En de overflow of orders met bepaalde kenmerken die aan een externe transporteur toegekend worden. De stops die aan een externe transporteur toebedeeld zijn kunnen vervolgens eenvoudig (automatisch) per e-mail aan de betreffende transporteur doorgegeven worden.

Zonder extra inspanning een betere klantservice

Een pluspunt van Bumbal is dat er direct ook een chauffeurs APP binnen de oplossing beschikbaar is. De chauffeur weet zo altijd wat hij moet doen en welke producten waar geladen en gelost moeten worden. Bumbal biedt met de chauffeurs APP de mogelijkheid om klanten automatisch op de hoogte te brengen van de geplande (en laatst verwachtte) aankomsttijd. Daarnaast kan de APP direct een digitale pakbon versturen. Met Bumbal is Colours en Coatings in één keer volledig gedigitaliseerd op transport gebied. Dit scheelt veel papier, tijd en kilometers en bovendien kan er zo zonder extra inspanning meer service aan klanten geboden worden.

Wil je meer weten over de Colours & Coatings case? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor extra (online) uitleg of vrijblijvende demo of bel 013-2201600. Of vul het contactformulier in via www.bumbal.eu/contact.

 

plannen van transport, colours & coatings, slim vervoeren