22-09

Geïntegreerde Mapbox navigatie in de Bumbal chauffeurs APP

In de nieuwste release van de Bumbal chauffeurs APP is een geïntegreerde Mapbox navigatie beschikbaar. Deze navigatieoptie is dan als keuzemogelijkheid te zien in de instellingen. Je kunt dan overigens ook nog steeds kiezen voor andere navigatie-apps zoals Google Maps, Apple Maps of Sygic.

Track & Trace werkt gegarandeerd

Deze vernieuwde navigatieoptie biedt een aantal grote voordelen ten opzichte van de bekende standaard navigatie APP. Als eerste werkt de tracking gegarandeerd. En dat is niet altijd zo wanneer je een externe navigatie gebruikt zoals Google Maps. Het kan namelijk zijn dat instellingen van je telefoon ervoor zorgen dat de tracking niet altijd werkt zoals het zou moeten. Als je de navigatie even niet actief gebruikt verdwijnt deze als het ware naar de achtergrond en daardoor kan het zijn dat de tracking (tijdelijk) stopt en dat je als chauffeur niet meer te volgen bent. Dit kan dan ‘gaten’ opleveren in de ETA (Estimated Time of Arrival) berekeningen die Bumbal uitvoert voor planner of klant. De externe navigatie wordt overigens wel weer ge-update als deze actief is. Maar als de klant een ETA update opvraagt net als de externe navigatie niet actief is dan kan het afwijkende ETA tijden opleveren en dus miscommunicatie met de klant. Om dit te voorkomen biedt de geintegreerde Mapbox navigatie uitkomst.

Voertuig afmetingen invoeren met Mapbox navigatie

Een ander voordeel van het gebruik van Mapbox is dat je in Mapbox de afmetingen van een voertuig kunt invoeren. Het Bumbal algoritme berekent de routes mede op basis van voertuig afmetingen. Dat houdt in dat bijvoorbeeld een vrachtwagen niet onder een lage tunnel gestuurd wordt. Dit kan in de meeste standaard navigatie tools op je Smartphone of Tablet niet. Ze laten de route zien voor een standaard auto of bus. Als je met een verhoogde bus/bakwagen of vrachtwagen rijdt kan dit soms tot problemen leiden. Dit is te voorkomen met de geïntegreerde navigatie van Mapbox. Dat is dus mooi meegenomen. Tenslotte is een ander voordeel dat het Bumbal team zelf functionaliteiten kan ontwikkelen op de geïntegreerde Mapbox navigatie. Dat zal in de toekomst nog meer gebruikersgemak opleveren.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor extra (online) uitleg of vrijblijvende demo of bel 013-2201600. Of vul het contactformulier in via www.bumbal.eu/contact.

Of probeer Bumbal nu direct een maand gratis!

Mapbox navigatie, bumbal, chauffeurs app