22-09

Geïntegreerde Mapbox navigatie in de Bumbal chauffeurs APP

In de volgende release van de Bumbal chauffeurs APP zal een geïntegreerde Mapbox navigatie beschikbaar zijn. Deze navigatieoptie zal als keuzemogelijkheid te zien zijn in de instellingen. Je kunt dan nog steeds kiezen voor je favoriete navigatie zoals Google Maps, Apple Maps of Sygic maar dus ook voor Mapbox.

Track & Trace werkt gegarandeerd

Deze vernieuwde navigatieoptie biedt een aantal grote voordelen t.o.v. de bekende standaard navigatie APP. Als eerste werkt de tracking gegarandeerd, wat niet altijd zo is met een externe navigatie zoals Google Maps. Het kan namelijk zijn dat instellingen van je telefoon ervoor zorgen dat de tracking niet altijd werkt zoals het zou moeten. Als je de navigatie even niet actief gebruikt verdwijnt deze als het ware naar de achtergrond en daardoor kan het zijn dat de tracking (tijdelijk) stopt. Dit kan dan gaten opleveren in de ETA (Estimated Time of Arrival) berekeningen die Bumbal uitvoert voor planner of klant. In de meeste gevallen is dit geen ramp. De externe navigatie wordt weer ge-update als deze actief is. Maar als de klant een ETA update opvraagt net als de externe navigatie niet actief is dan kan het afwijkende ETA tijden opleveren. Dus als je dit wilt voorkomen dan biedt de Mapbox navigatie uitkomst.

Voertuig afmetingen invoeren met Mapbox navigatie

Als tweede kun je in Mapbox de afmetingen van een voertuig invoeren. Bumbal algoritme berekend de routes mede op basis van voertuig afmetingen. Dat houdt in dat bijvoorbeeld een vrachtwagen niet onder een lage tunnel gestuurd wordt. Dit kan in de meeste standaard navigatie tools op je Smartphone of Tablet niet. Ze laten de route zien voor een standaard auto of bus. Als je met een verhoogde bus/bakwagen of vrachtwagen rijdt kan dit soms tot problemen leiden. Dit is te voorkomen met de geïntegreerde navigatie van Mapbox. Dat is dus mooi meegenomen. Tenslotte is een ander voordeel dat het Bumbal team zelf functionaliteiten kan ontwikkelen op de geïntegreerde Mapbox navigatie. Dat zal in de toekomst nog meer gebruikersgemak opleveren.

Wil je meer weten over de geïntegreerde Mapbox navigatie, Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor extra (online) uitleg of vrijblijvende demo of bel 013-2201600. Of vul het contactformulier in via www.bumbal.eu/contact.

 

Mapbox navigatie, bumbal, chauffeurs app