Klanten willen track en trace op het niveau van de grote webshops

Hoe krijg je track en trace voor elkaar als MKB-bedrijf met eigen voertuigen?

Je wil jouw klanten proactief informeren over de geplande aankomsttijd. En je wil ze ook op de dag zelf op de hoogte houden van de actuele aankomsttijd en eventuele wijzigingen. Maar dat is nog niet zo makkelijk. Zeker als je geen plansoftware gebruikt. Het is een arbeidsintensieve klus als je klanten handmatig en één voor één informeert.

Klanten zijn gewend aan track en trace

Klanten vragen naar track en trace, ze verwachten deze statusupdates. Het is tegenwoordig de standaard bij bezorging of service op locatie. Dit handmatig blijven doen is eigenlijk geen optie. Het kost gewoonweg te veel tijd. Dus automatiseren maar. Maar waar begin je dan? En wat kost dat dan? Je wilt het eenvoudig houden.

Bumbal transportsoftware is dan een perfecte oplossing.
> Het is eenvoudig in gebruik.
> Je bent er zo mee aan de slag, zonder ingewikkelde implementatie
> Het is betaalbaar.

Bumbal Track en Trace makkelijk in gebruik

Met Bumbal kun je automatisch plannen en ook de planning tussendoor handmatig aanpassen als dat nodig is. Is je planning klaar? Dan kun je klanten van die ritten met één druk op de knop allemaal tegelijk een track & trace link sturen via een bericht per e-mail of SMS. Daarin zien ze de geplande aankomsttijd. Je kunt dit ook automatisch doen: je kunt instellen dat bijvoorbeeld ‘s-avonds om 20:00 uur voor alle klanten van de volgende dag de track en trace wordt verstuurd.

Volg de rit op de dag zelf

Stuur klanten ook een link via het track en trace bericht. Dan kan de klant op de dag van uitvoering zelf de actuele status oproepen. Zo ziet de klant of er een eventuele vertraging is. Bumbal berekent dit zodra de klant op de link klikt op basis van de laatste positie van de chauffeur via de Bumbal chauffeurs APP en de resterende tijd naar het adres van de betreffende klant via de geplande route.

De klant kan dit op ieder gewenst moment doen. De planner kan ook altijd meekijken en de status checken. De track & trace updates zijn voor de planner voor alle stops van alle ritten die op dat moment in uitvoering zijn ook beschikbaar binnen Bumbal. Zo ziet de planner in 1 oogopslag of de zaken op schema liggen en wat er eventueel te laat dreigt te komen.

Handige Chauffeurs APP voor digitaal werken

Omdat Bumbal beschikt over een geïntegreerde chauffeurs APP weet de chauffeur ook precies wat de geplande en wat de actuele verwachtte aankomsttijden zijn. En met de APP kan de chauffeur allerlei zaken digitaal registreren. Denk aan aankomst- en vertrektijden op een adres, opmerkingen, foto’s, afwijkingen en eventueel een handtekening van de klant. Die informatie (dossier) is voor de planner ook direct in Bumbal te zien en de informatie kan eventueel automatisch aan gekoppelde kernsystemen doorgezet worden. Je kunt vanuit Bumbal direct ook extra e-mail berichten versturen aan klanten of medewerkers. Denk aan een digitale pakbon aan de klant en planner of een manco bericht aan de customer-service afdeling. Degelijke berichten kunnen verstuurd worden zodra de chauffeur wegrijdt bij een klant.

Met Bumbal is dus professionele, gebruiksvriendelijke en betaalbare track & trace binnen handbereik!

Probeer het gratis een maand zelf. Of neem contact op voor een demonstratie of antwoorden op jouw vragen.

 

Probeer Bumbal 1 maand gratis en vrijblijvend

bezorgroute app track en trace