02-06

Hopping Borders gaat bezorgen met software van Bumbal

Hopping Borders is een speciaalbier groothandel. Het bedrijf importeert en distribueert bier van de beste brouwerijen uit heel de wereld. Vervolgens leveren ze dit aan Nederlandse horeca ondernemers en slijterijen. Hopping Borders is de afgelopen periode sterk aan het groeien en bezorgt hun bestellingen met eigen voertuigen. Het plannen werd de laatste tijd een steeds complexere en tijdrovende puzzel. Hopping Borders ging op zoek naar een oplossing waarbij ze snel en zonder gedoe een efficiënte planning konden maken. Bumbal kwam als beste uit de bus.

Snelle en automatische transportplanning

Het speciaalbierbedrijf merkte meteen de besparing in plantijd. Door de automatische transportplanning hadden ze tijd over voor andere werkzaamheden. Naast de besparing in plantijd, beschikt het bedrijf ook direct over de Bumbal chauffeurs APP. Hiermee kunnen ritten en stops digitaal worden afgehandeld en hoeft niets meer handmatig. Bovendien hanteert dit systeem een volledige track & trace software. Hiermee kan zowel de planner, als de klant realtime zien wanneer een bestelling wordt geleverd.

Koppeling tussen transport software en Douano

Hopping Borders levert bieren van meer dan 100 brouwerijen uit maar liefst 30 landen. Het bedrijf werkt met het ERP systeem van Douano. Douano is gespecialiseerd in het automatiseren van drankgroothandels, brouwerijen en destilleerderijen. Bumbal kan hier eenvoudig aan gekoppeld worden, waardoor het bedrijf gewoon met dit systeem kan blijven werken. Door de koppeling tussen Douano en de automatische transportplanning van Bumbal worden orders automatisch doorgezet naar Bumbal. Vervolgens worden ze direct optimaal ingepland op de beschikbare voertuigen. De planner kan de gemaakte planning controleren en desgewenst altijd nog handmatig aanpassen. Ook statusupdates van planning en uitvoering worden automatisch doorgegeven aan Douane. Op deze manier is het transport in 1 klap volledig geautomatiseerd. Proost!

Wil je meer weten over de Hopping Borders case? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor extra (online) uitleg of vrijblijvende demo of bel 013-2201600. Of vul het contactformulier in via www.bumbal.eu/contact.

automatische transportplanning, Duoano