Budgetplant is een groothandel in planten, ze bieden een enorme keuze en zijn scherp geprijsd. Naast een grote winkel in Venlo tegen de Duitse grens hebben ze ook een webshop. Klanten bestellen gemakkelijk op www.budgetplant.nl. Soms nemen klanten de planten direct zelf mee of komen ze ophalen in de winkel. Vaak willen klanten de planten graag thuisbezorgd hebben. Deze keuze hebben klanten zowel vanuit de winkel als uiteraard bij de webshop bestellingen. Daarvoor moeten ze wel een afspraak maken online.

Goede klantbeleving bij afspraak maken online belangrijk

Ook voor planten is het tegenwoordig dus een combininatie van clicks & bricks. Maar hoe ga je bezorging van winkelverkopen en webshop bestellingen nu efficient combineren met de juiste service richting klanten? Verkopers en planner die hetzelfde inzicht moeten hebben in de transportplanning, dat is lastig… En is het wel klantvriendelijk als de klant alles zelf online moet doen? De klant is Koning en de klant heeft ook steeds meer wensen. Hier komt Bumbal om de hoek.

Afspraak maken online ideaal voor levering planten

Budgetplant kiest voor Bumbal om volledig geautomatiseerd de transport planning te maken. Efficiënt en de klant kan ook nog eens voorkeur aangeven. Nadat de klant een aankoop doet, ontvangt hij een uitnodiging per e-mail of sms. Online kiest hij het gewenste moment van bezorging. De klant kan kiezen uit enkele opties die vooraf al gefilterd zijn. Ze passen dus in de leverschema’s en zijn al doorgerekend in de lopende planning van beschikbare ritten/wagens. Op deze manier krijgt de klant alleen die mogelijkheden aangeboden die efficient passen in de planning.

Track en trace na afspraak maken online

Als de klanten een moment hebben gekozen kan de planner de planning maken. Met een druk op de knop is dat klaar. Zodra de planner akkoord geeft op de planning ontvangt de klant ook automatisch bericht over de verwachtte aankomsttijd. Op de dag van levering volgt de klant via track en trace de levering. Via Bumbal realiseert Budgetplant de juiste combinatie van gemak (voor planning en verkoop), service en efficiency.

Makkelijk een afspraak maken online om de planten van Budgetplant te laten bezorgen.