15-01

Transport plannen bij Buitenhof Tuinmeubelen voortaan sneller

Buitenhof Tuinmeubelen wil transport plannen in minder tijd en met meer zorg en aandacht voor de klant. Bumbal Transport Software is de ideale oplossing voor deze leverancier van tuinmeubelen.

Buitenhof Tuinmeubelen plant transport zelf

Buitenhof is een grote onderneming met inmiddels al 28 tuinmeubelwinkels. Het bedrijf biedt unieke tuinmeubels tegen een scherpe prijs. Ze hebben het transport in eigen beheer. De tuinmeubelen worden door een eigen professioneel team van bezorgers bij klanten thuis bezorgd. Door de sterke groei die Buitenhof heeft doorgemaakt is de tijd rijp om het transport verder te optimaliseren.

Efficiënter transport plannen

Het transport plannen kan sneller en efficiënter. Klanten krijgen een nog betere bediening en tegelijk blijft de transportplanning optimaal met zo min mogelijk kilometerverspilling. Bumbal wordt gekoppeld aan het ERP van Buitenhof. Zo nodigt Buitenhof de klant geautomatiseerd uit om een moment te kiezen waarop ze de tuinmeubelen willen ontvangen. De klant kan kiezen uit een bezorg tijdvenster past in een ideale transportplanning. Dit is vooraf berekend door de Bumbal software op basis van de lopende planning en de beschikbare voertuigen. Het mes snijdt dus aan 2 kanten. De klant heeft keuzevrijheid en de transportplanning blijft zorgen voor een ideale route.

Van transport plannen naar monitoren

Door de geautomatiseerde planning verschuift de rol van de planners dan ook van het opzetten van een planning naar het monitoren van de planning. Daar waar nodig of wenselijk kan de planner uiteraard altijd ingrijpen en de planning aanpassen. Zowel de eigen chauffeurs van Buitenhof als de chauffeurs van de logistieke dienstverleners beschikken over de Bumbal chauffeurs APP zodat ze tijdens de bezorging alles goed en volledig kunnen registreren. Ook zaken als handtekening voor ontvangst en desgewenst foto’s van bezorging. Met de inzet van Bumbal is Buitenhof straks dan ook helemaal klaar voor het nieuwe lenteseizoen.

tuinmeubelen bezorgen met transport software van bumbal