03-01

Planning transport Salo binnenkort met Bumbal

Het expeditie en transportproces is een behoorlijke uitdaging bij Salo. Ze zocht daarom een oplossing om op een makkelijke, maar vooral slimme manier inrichten van de planning transport. Liefst geautomatiseerd en daarbij zoveel mogelijk papierstromen terug te dringen.

Planning transport voor installateurs, loodgieters en dakdekkers

Salo is een inkoopvereniging voor (electronische) installateurs, loodgieters en dakdekkers. Salo wil voor haar leden geld besparen. Dat doen ze door samen voordeliger materialen in te kopen, maar ook door samen voordeliger verschillende diensten af te nemen. Salo zorgt voor het levering van materialen, onderdelen en installaties. Het gaat om flink wat leveringen die ze moeten plannen voor transport. Dat kost veel tijd en papierwerk.

Bumbal maakt planning transport makkelijk

Salo heeft een passende oplossing gevonden in Bumbal. Aan het bestaande ERP systeem koppelt Salo de transport software van Bumbal. Zo worden realtime alle bestellingen direct optimaal op beschikbare ritten ingepland. Samenstelling van de planning gaat deels op basis van vaste stops en deels via variabele – extra stops. Dit gebeurt volledig automatisch maar natuurlijk kan de planner ook altijd zelf wijzigingen aanbrengen. Zodra de planning definitief is zet de planner met een druk op de knop gemakkelijk alles door naar de Bumbal APP. Daarmee zijn alle chauffeurs direct op de hoogte van routes en werkzaamheden.

Planning transport met real time informatie

Op de dag van uitvoering worden zaken ook geregistreerd in de APP zodat alles direct digitaal beschikbaar is, van stoptijden tot handtekening tot eventueel een foto. Mooi pluspunt is dat Salo in de toekomst optioneel ook kan werken met automatische ETA (estimated time of arrival) berichtgeving. De leden die de bestelling ontvangen zijn dan goed op de hoogte wanneer bestellingen geleverd word. In januari start de implementatie van Bumbal zodat Salo in het voorjaar klaar is om de automatische planning en het papierloze transport in gebruik te nemen.