18-04

TU/e studenten aan de slag met slimme zones

Bumbal is steeds bezig om bestaande functionaliteiten verder te optimaliseren en/of nieuwe functies toe te voegen aan de transportsoftware. Dit doen we uiteraard met ons eigen team maar we maken ook graag gebruik van de frisse blik van studenten. Daarom is een groep van ongeveer 10 TU/e studenten (computerscience)  in samenspraak met de Bumbal lead techneut (Mortada) gestart met een opdracht. Ze onderzoeken of er binnen Bumbal een functie van slimme zonering toegevoegd kan worden en hoe dit dan vorm moeten krijgen.

Zones | Transportsoftware

Veel Bumbal gebruikers gebruiken de zone (postcode gebieden) functie in hun planning. Hiermee kun je bijvoorbeeld eenvoudige dag-regio indelingen instellen of kun je bepaalde chauffeurs/bezorgers op vaste zones/routes inzetten. Dit is dus een handige functie om de planning in bepaalde gevallen slimmer te filteren of aan te passen aan beschikbare capaciteit. Zones kun je als gebruiker zelf instellen en aanpassen. Dit gebeurt in de meeste gevallen op basis van ervaring of bij specifieke veranderingen. Echter door de tijd heen veranderden de uitgangspunten van planning en zones natuurlijk continue. Denk aan nieuwe adressen, andere klanten, meer of minder beschikbare voertuigen etc.. Je bent als planner niet altijd in de gelegenheid om dit uitgebreid in de gaten te houden en dit aan te passen. Daarom kijken we nu samen met de TU/e studenten naar slimme zonering.

Ontwikkelen slimme functies

De TU/e en Mortada gaan aan de slag met het creëren van slimme zonering. Dit doen ze op basis van analyses van historische data. Hier wordt door de TU/e studenten een concept webtool voor ontwikkeld die dan gekoppeld moet kunnen worden aan een Bumbal account. In deze webtool kun je als gebruiker impact analyses uitvoeren op basis van tijd en afstand (kosten). Dit zal op een duidelijke manier worden weergegeven met een grafische vormgeving. Je kunt uitkomsten ook nog handmatig aanpassen en verschillende scenario’s draaien. Zodra er een zonering uit komt waar je helemaal tevreden over bent, kun je deze doorzetten naar je Bumbal account. We wachten dus met spanning af met welke oplossing de TU/e studenten gaan komen en of we hier vervolgens een mooie slimme zonering functie van kunnen maken.

Wil je meer weten over de slimme zonering? Neem contact op met Mortda – mortada@bumbal.eu voor verdere toelcihting of bel 013-2201600.

transportsoftware, logo tu/e