02-12

Swan Products aan de slag met een geautomatiseerde planning

Swan Products is een full-service bedrijf op het gebied van leveren en monteren van hoogwaardige kantoorinrichting, ook voor thuiswerkplekken. Het assortiment van het bedrijf bestaat uit diverse kantoorartikelen, zoals bureaus, stoelen, tafels, opbergkasten en nog veel meer. Swan Products wil op het gebied van het leveringsproces en de bijbehorende montage nog meer service bieden aan hun klanten zonder moeilijkheden. Na een korte zoektocht naar een goede oplossing en geautomatiseerde planning, kwamen ze uit bij Bumbal. Dit bleek al snel een goede match te zijn.

Volledig geautomatiseerde planning

Bumbal is gekoppeld aan het klantportaal van Swan Products waardoor orders direct worden doorgevoerd naar de software van Bumbal. Vervolgens wordt de planning volledig automatisch uitgevoerd op basis van de beschikbare capaciteit. Daarnaast houdt de planningstool rekening met  voorwaarden die ingesteld zijn. De planner monitort of alles naar wens gepland wordt en heeft hierbij uiteraard het laatste woord. De planner kan op ieder moment zelf ingrijpen en wijzigingen aan brengen in de huidige planning.

Klantervaring verbeteren

Als de planning definitief is worden klanten ook automatisch geïnformeerd over ETA status. Een dag van te voren krijgen klanten een bericht (e-mail en/of SMS) wat het verwachtte aankomst tijdvak is. Op de dag van levering kan de klant zelf de laatst verwachtte aankomsttijd oproepen. Bumbal berekent dit op basis van de laatste positie van de chauffeur en het resterende ritgedeelte naar de betreffende klant. Al met al wordt de klant dus beter geïnformeerd waarbij de geautomatiseerde planning ook nog eens veel minder tijd kost en ritten efficiënter gereden worden.

Wil je meer weten over de Swan Products case? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor een gratis en vrijblijvende (online) demo of bel 013-2201600. Of vul het contactformulier in via www.bumbal.eu/contact.