09-04

Maak onderscheid tussen planning voor auto, bus, vrachtwagen of fiets

Bezorg je bij klanten met een busje of met een vrachtwagen? Of misschien wel met de fiets? Binnen Bumbal kun je nu gemakkelijk kiezen voor transportplanning voor verschillende voertuigen. Dit stel je in op voertuig niveau. Voorheen kon je alleen een standaard voertuigtype voor alle voertuigen selecteren. Nu kun je per voertuig een voertuigtype kiezen: auto (bus), bakwagen, vrachtwagen en fiets. Hiermee kan het planalgoritme nog specifieker ingezet worden en kun je desgewenst onderscheid maken in verschillende voertuigtypes in het wagenpark.

Transportplanning die rekening houdt met snelheden, viaduct hoogtes en maximale gewichten op bruggen.

Met de fiets kun je andere wegen kiezen dan met een vrachtwagen. Beperkingen en mogelijkheden bepalen de route per voertuig. De software van Bumbal houdt bij de berekening van de route rekening met bijvoorbeeld de snelheid, viaduct hoogtes, maximaal gewicht van bruggen en algemene wegkenmerken. De berekening van de route gebeurt via Open Street Maps data.

Kies de juiste navigatie bij transportplanning voor verschillende voertuigen

Vaak wordt, bijvoorbeeld op de meeste smartphones, Google Maps als routeplanner gebruikt. Maar Google Maps kan geen vrachtwagenroutes weergeven. En dat is wel iets om rekening mee te houden wanneer je de planning die in Bumbal is gemaakt naar je navigatie doorzet. Google Maps kiest een route voor een auto en dat kan lastig zijn voor een bakwagen of vrachtwagen. Er zijn veel verschillende navigatiesystemen op de markt waarin je wél kunt kiezen voor verschillende voertuigtypes. Een voorbeeld daarvan is SygicTruck GPS. Zo sluit je navigatiesysteem beter aan op de routeberekening die Bumbal bijvoorbeeld voor je vrachtwagens heeft uitgevoerd.