15-02

Giga Meubel gaat klantbeleving versterken

Giga Meubel is een meubelzaak gespecialiseerd in industriële meubels. Giga Meubel heeft winkels in Soest en Wommelgem (BE) en heeft een webshop www.gigameubel.nl. Giga Meubels zorgt zelf voor het bezorgen van meubels thuis bij klanten met eigen chauffeurs.

Afspraak plannen met klant voor bezorgen meubels

Natuurlijk is het de bedoeling dat de klant thuis is wanneer de meubels worden gebracht. Om daarvoor een passende afspraak te maken neemt Giga Meubel vooraf telefonisch contact op met de klanten. Dat werkt prima maar het is toch altijd lastig afstemmen in de driehoek klant, customer service en transportplanning. Dit vergt vooral behoorlijk wat tijd. En vaak is het lastig om de juiste balans vinden tussen passende service en een efficiënte transportplanning.

Voortaan geautomatiseerd afspraken plannen

Om deze klus makkelijker en met meer keuzevrijheid voor de klant te klaren gaat GIGA Meubel Bumbal inzetten. Klanten ontvangen voortaan automatisch een uitnodiging per e-mail of SMS. Ze kunnen dan op hun gemak, wanneer het hen uitkomt, een geschikte datum en tijdvak selecteren. Vooraf berekent de slimme software van Bumbal welke opties passen in een route voor de voertuigen die beschikbaar zijn. Alleen die momenten die in een efficiënte planning passen, biedt het systeem aan de klant aan.

Klant blijft op de hoogte van bezorging

Nadat de klant het ideale bezorg moment heeft gekozen en de planning is gemaakt, krijgt de klant een bevestiging van de planning en het bezorg moment. Op de dag van de bezorging kan de klant online volgen of de aankomsttijd niet verandert door bijvoorbeeld een onverwachte file. Na levering van de meubels ontvangt de klant automatisch een bewijs van levering per e-mail. Al met al dus keuzevrijheid vooraf voor de klant en hij blijft perfect geïnformeerd over de status van bezorging. Daar worden klanten blij van. En dat is precies wat we willen.