19-02

Bumbal afspraken maken software helpt Apotheekzorg

Ook voor thuiszorg blijkt Bumbal een mooie oplossing te zijn. Mensen die ouder worden willen steeds vaker zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Dat betekent ook een sterke groei van thuiszorg. Niet alleen het verzorgen van ouderen in hun eigen woning maar ook het bezorgen van medicijnen en ook het toedienen van die medicijnen. Met Bumbal afspraken maken software bespaart Apotheekzorg veel tijd.

Online afspraken maken software

Het bezorgen en toedienen van medicijnen bij mensen thuis is het domein van Apotheekzorg. Het maken van alle bezoekafsprakenen het doorgeven van aankomsttijden van verpleegkundige aan degene die de zorg nodig heeft is een intensief proces. Op dit moment belt Apotheekzorg alle patiënten om een afspraak te plannen en een tweede keer om de definitief geplande afspraak te bevestigen. De organisatie groeit dus dat moet anders. Bumbal is de oplossing: voortaan kunnen patiënten online afspraken maken via software. Bumbal is namelijk niet alleen geschikt voor het bezorgen van spullen maar ook uitermate geschikt voor het maken en inplannen van thuisbezoeken. De diensten van verpleegkundigen zijn immers vergelijkbaar met de ritten waarop de bezoeken vervolgens (automatisch) worden ingepland. Bumbal houdt rekening met de vaardigheden en competenties van de verpleegkundigen, de regio’s waar ze actief zijn, de bezoekduur en de reistijd.

Afspraken maken met slimme software

Het maken van bezoekafspraken gebeurt op dit moment telefonisch. Dit zal voor een deel ook zo blijven, sommige patienten willen nu eenmaal graag gebeld worden of in een aantal gevallen is dit gewoon noodzakelijk. Gelukkig kan voor een groot deel van de patiënten dit perfect ingevuld worden via de oplossing van Bumbal voor automatisch afspraken maken. De patiënt ontvangt per e-mail of SMS een uitnodiging om een voorkeur voor het bezoekmoment door te geven. De patiënt krijgt hierbij alleen maar die opties aangeboden die passen in de diensten die op die dag beschikbaar zijn. Ook houdt het systeem rekening met welke verpleegster in aanmerking komt voor een specifiek bezoek. Dat heeft het plan-algortime van te voren al doorgerekend. Zodra de patiënt een voorkeur selecteert, plant de software dit ook direct automatisch in op de dienst van de verpleegkundige. Ook herhaalbezoeken kunnen gemakkelijk ingepland worden.

Patiënt volgt verpleegkundige met track & trace

De patient ontvangt helemaal geautomatiseerd een bevestiging van de doorgegeven voorkeur op de dag voor het bezoek. Daarin staat een de verwachtte aankomsttijd (range) van de verpleegkundige. Op de dag van het bezoek kan de patient ook via een link naar een ETA(Estimated Time of Arrival) portal de precieze actuele aankomst tijd zien en volgen. Deze wordt automatisch ieder kwartier bijgewerkt. Op deze manier versterkt Apotheekzorg de patientbeleving en bespaart tot wel 70% aan bel- en plantijd.