07-12

Start Bumbal ‘bijen adoptie programma’

Bumbal adopteert 1.000 bijen per Bumbal-klant. Bijen en hommels zijn slimme transporteurs en door die functie zijn ze belangrijk voor de onze natuur. Het idee van Bumbal is gebaseerd op deze slimme manier van transport. Het gaat alleen niet zo goed met deze beestjes in Nederland. Door klimaatverandering sterven bijenvolken in een rap tempo. Daarom willen we helpen. Met het adopteren van bijenvolkeren geven we de bijen een zetje in de rug.

Officieel bijen certificaat van Bijenhuis voor Bumbal

Het adopteren van de bijenvolkeren door Bumbal is nu officieel vastgelegd met een certificaat van Het Bijenhuis. Het adoptieprogramma houdt in dat er in het seizoen nieuwe bijenvolken uitgezet worden en een imker vervolgens de volkeren ook gedegen verzorgt. We hopen op deze manier medio 2025 een half miljoen bijen geadopteerd te hebben. Dan dragen we ook echt significant bij aan de bijenpopulatie en de natuur.

De eerste stap die we gaan nemen draait om het adopteren van 100.000 bijen. Een mooi begin dus. Ook interesse om samen met Bumbal een bijenvolk te adopteren? Bel of mail ons voor een (online) afspraak of een vrijblijvende (online) demo:

bas@bumbal.eu | 013-2201600. Of vul het contactformulier in.

Bijen inspiratie voor bezorg software