05-06

Bezorgschaamte? Niet met inzet van Bumbal!

Heb jij last van bezorgschaamte? Voel je je bezwaard om spullen thuis te laten bezorgen omdat er busjes en vrachtwagens voor nodig zijn? Het AD publiceerde recentelijk twee artikelen: “na vliegschaamte is er nu bezorgschaamte” en “bezorgschaamte? het is eerder tijd voor transportschaamte“.

toenemende drukte en vervuiling

Door de steeds scherpere logistieke beloftes (zoals bezorging binnen twee uur) rijden voertuigen steeds suboptimaler en dat is natuurlijk geen goede zaak. Niet alleen vanwege de milieu-aspecten (fossiele brandstoffen) maar ook vanwege de drukte in de binnenstad en schaarste van personeel. En ja de elektrische en waterstof (vracht)voertuigen zijn in aantocht. En ja misschien wordt een deel van de goederen in de verre toekomst zelfs autonoom bezorgd. Dit gaat echter zeker niet alle bezorgperikelen oplossen.

Sommige bestellingen moeten wel bezorgd worden

Belangrijk is dat we naast de genoemde technologische ontwikkelingen ook praktisch na moeten denken hoe we zaken aanpakken. Al helemaal bij bezorging van spullen waar klanten voor thuis moeten zijn. Denk bijvoorbeeld aan (tuin)meubels, fietsen, medicijnen of zorg aan huis. In een aantal gevallen kunnen de spullen niet door klanten zelf opgehaald worden. Dus we moeten werken aan “first time right” en “afspraak is afspraak”.

Klanten willen best wat langer wachten

Klanten vinden het over het algemeen, voor een groot deel van de spullen die ze bestellen, geen probleem om wat langer dan een dag op de bezorging te wachten. Wat ze belangriijk vinden is keuzemogelijkheid in het moment van bezorgen en betrouwbaarheid. Dat is nu precies waar Bumbal software sterk in is. Met de inzet van Bumbal kunnen je klanten vooraf een tijdvak kiezen waarbij alleen die opties worden aangeboden die efficient in de lopende planning passen, vooraf doorgerekend door het planalgoritme. Na tijdvak keuze plant het algrotime definitief in op een specifieker tijdvenster binnen het gekozen tijdvak. Hier wordt de klant ook vooraf over geinformeerd en op de dag van bezoring of (service-)bezoek kan de klant de exacte aankomstijd oproepen via de ETA (Estimated Time of Arrival) portal. Deze aanpak biedt Bumbal laagdrempelig aan aan MKB bedrijven met eigen voertuigen, desgewenst gekoppeld aan ERP of webshop. Dus niet alleen de grote webshops kunnen deze service nu bieden. Ook MKB webshops, (tuin)meubelzaken, fietswinkels of thuiszorgorganisaties kunnen nu bezorgen of service aan huis bieden op champions leaque niveau. En dat bijzonder efficient, zonder kilometerverspilling! Hoezo bezorgschaamte? Benieuwd? Vraag een gratis demo aan of neem vrijblijvend contact op.

 

transport software bumbal TMS software