03-04

Van de Scheur Logistiek live met Bumbal afspraken en planning

Sinds deze week kunnen eindklanten van Van de Scheur Logistiek voorkeuren voor een bezorgafspraak eenvoudig online doorgeven. Met de mooie oplossing afspraken en planning van Bumbal speelt Van de Scheur in op de sterk groeiende behoefte van consumenten naar keuzevrijheid in het moment van levering.

De software voor afspraken en planning helpt zowel Van de Scheur als de eindklant

De Bumbal oplossing kijkt via een planalgoritme direct in de lopende planning waar bezorgingen nog efficiënt passen. De klanten van Van de Scheur Logistiek krijgen dan alleen de tijdvensters aangeboden die nog passen in de planning. De controle of een bezorging wel of niet past vindt op deze manier dus vooraf plaats.

De klant ziet altijd ETA ofwel actuele bezorgtijd

Bij Van de Scheur is Bumbal gekoppeld aan TALIS het TMS van TANS. Transportopdrachten worden hierdoor automatisch, real-time richting Bumbal verwerkt waar het afspraken proces in gang gezet wordt. Ook de geselecteerde voorkeur wordt automatisch teruggeschoten richting TANS. Vanuit TANS wordt de planning vervolgens beschikbaar gesteld aan de Mobicoach boordcomputers van de chauffeurs. Zo heeft elke chauffeur alle meteen alle informatie over rit & planning tot zijn beschikking. Tenslotte kan via de Bumbal – TANS – Mobicoach samenwerking ook de ETA (Estimated Time of Arrival) berichtgeving richting eindklanten goed ingevuld worden. De positie / geo-polling van de chauffeur wordt op de dag van uitvoering door Bumbal continu gematcht met de geplande ritten en afwijkingen worden direct bijgewerkt in de Van de Scheur ETA klantportal van Bumbal. Al met al is het resultaat van dit project een tevreden eindklant zonder kilometerverspilling.