07-01

Updates planalgortime Bumbal transportsoftware

Bumbal werkt continu aan het verbeteren van de slimme transportsoftware. De afgelopen maanden zijn er verschillende functionaliteiten aan het planalgrotime toegevoegd. Het fundamentele planalgoritme en de basisfunctionaliteiten zijn volledig uitontwikkeld. Natuurlijk zorgen we continu voor onderhoud. Met deze goede basis kun je op een makkelijke manier automatisch plannen over meerdere ritten, desgewenst zelfs voor meerdere dagen.

Transportsoftware blijft vernieuwen

De nieuwe updates zijn vooral slimmigheden voor de gebruiker, features waarmee je sneller en preciezer kunt werken of specifieke planvraagstukken in kunt vullen. Denk bijvoorbeeld aan:
  • historische verkeersinformatie;
  • instellen voertuigtypes (fiets, auto/bus, bakwagen en vrachtwagen);
  • per voertuig kun je specifieke procentuele afwijking in snelheid en standaard stoptijd instellen;
  • bundelen: activiteiten die op dezelfde datum met overlappende tijdvensters op hetzelfde adres geleverd worden, combineer je automatisch tot 1 stop;
  • keuze optimalisatie over ritten: gebruik zo min mogelijk ritten of optimaliseer over alle beschikbare ritten;
  • capaciteitrestricties: het algortime houdt dan naast tijd en afstand ook rekening met bijvoorbeeld laadgewicht of volume;
  • gebruik van compartimenten, voor bijvoorbeeld mengvoeders of koel-vries transport.

En er zijn er nog veel meer. Zoals bijvoorbeeld updates voor automatiche pauzeschema’s. Het algoritme houdt dan automatisch rekening met ingestelde rij- en rusttijden, meerdaagse gekoppelde activiteiten (activiteiten die in een bepaalde volgorde over meerdere dagen uitgevoerd moeten worden) en wachttijdoptimalisatie met variabele starttijd rit (nu alleen met vaste starttijd rit). Wil je meer weten over alle planmogelijkheden van Bumbal. Stuur een mail naar Bas Holland of bel 013-2201600.