21-03

Tekort chauffeurs | Logistieke software dé oplossing

Er is een duidelijke tendens van personeelstekort in de breedte, ook in de transport en logistiek. In het bijzonder ook chauffeurs. Volgens een artikel op nu.nl komen we in Nederland zelfs 22.000 chauffeurs tekort. Alle signalen wijzen er op dat dit personeelstekort ook niet zomaar opgelost wordt. Er zullen zeker economische pieken en dalen zijn en bij het ene bedrijf zullen tekorten sterker merkbaar zijn dan bij het andere bedrijf. Feit blijft dat we structureel mensen tekort gaan komen.

Personeelstekort in de logistieke sector

Het is voor de lange termijn van belang dat het huidige personeelsbestand (van chauffeurs, planners en customer service medewerkers) slimmer in gezet gaat worden. Met dezelfde mensen meer bereiken. Automatisering is een goede oplossing om met het probleem ‘personeelstekort’ om te gaan. Een goede investering voor de toekomst. Maar dan wel met software die eenvoudig te gebruiken is en daarnaast ook betaalbaar is. De transport software van Bumbal kan dan een passende oplossing zijn.

Is logistieke software de oplossing voor jou?

In de praktijk blijkt dat je met Bumbal tot wel 10% efficiënter gaat rijden en tot wel 50% van de plantijd kunt besparen. Reken de potentiële besparingen zelf maar eens door via de Bumbal rekentool.

Bereken besparing

We gaan in de rekentool uit van een conservatieve besparing van 2,5% op transport en 25% op plantijd. Met de logistieke software bespaar je niet alleen tijd en kilometers waardoor je personeel efficiënter in kunt zetten. Ook worden klanten (automatisch) geïnformeerd over de status en kun je desgewenst zelfs bezorg- of service afspraken automatisch organiseren. Dit scheelt ook weer tijd voor planner of customer service medewerker. Tenslotte kun je volledig digitaal gaan werken. Op deze manier bespaar je weer tijd in het invoeren van informatie vanaf papier in systemen. Al met al biedt een logistieke software oplossing als Bumbal een robuuste en toekomstbestendige basis om meer uit je bestaande personeel te halen.  Of met wat minder personeel dezelfde werkzaamheden uit te voeren.

 

Ervaar jij een structureel personeelstekort? Mogelijk kan Bumbal hier iets in betekenen om meer te doen met hetzelfde personeelsbestand? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor extra (online) uitleg of vrijblijvende demo of bel 013-2201600. Of vul het contactformulier.

 

Logistiek, software, bumbal, planoplossing