16-03

Ontdek deze 4 handige logistieke portalen

Tegenwoordig is het gebruikelijk dat bedrijven alle bestellingen thuisbezorgen. Een paar leveringen per dag kun je vaak handmatig nog wel plannen. Maar zodra het aantal bestellingen toeneemt en je meerdere voertuigen nodig hebt, is dit een stuk lastiger. Je wil immers ook de kortste route rijden en je klanten op tijd informeren over de levertijd en eventuele vertraging. Maar hoe? Je zoekt een handige logistieke oplossing.

Dit is makkelijk met Bumbal. Dé slimme logistieke routeplanner voor iedere Mkb’er. Bumbal is slim. In dit artikel vertellen we over vier van de slimme functies in Bumbal.

1. Geautomatiseerd bezorg-afspraken plannen met je klant

Verbeter de klantervaring en laat je klanten zelf een bezorgmoment kiezen. Nodig je klanten per email of sms uit om een voorkeur aan te geven voor de dag van bezorging of service op locatie. De klant kan enkel kiezen uit opties die Bumbal vooraf filtert (checkt of deze goed op de route passen). Je kunt vooraf dag-regio indelingen instellen en ook specifieke voertuigkenmerken of chauffeurscompetenties. Moet er bijvoorbeeld iets geïnstalleerd of gemonteerd worden dat een bepaalde medewerker kan? Dan kun je dat in de filtering laten meenemen. Op deze manier zorgt de software ervoor dat er altijd de juiste persoon het juiste pakket aflevert bij de juiste klant. Na deze filtering worden de mogelijke opties direct doorgerekend in de lopende planning. De klant krijgt alleen de opties aangeboden die altijd efficiënt passen in de logistieke routeplanner.

2. Real-time track en trace informatie

In het ETA-portaal van Bumbal zie jij en jouw klant waar de levering zich op dat moment bevindt. Zodra de definitieve planning klaar is, stuur je geautomatiseerd een bericht naar de klant met daarin de verwachtte aankomsttijd en een link naar het ETA-portaal (track en trace). Op de dag van de levering kan de klant via deze link de actuele verwachtte aankomsttijd oproepen. Op deze manier houd je de klant goed op te hoogte en weet de klant waar hij of zij aan toe is. Je wil immers niet dat de klant thuis moeten blijven en niet weet wanneer je er bent.

3. Meer inzicht voor bedrijven in het accountportaal

Het accountportaal is bedoeld voor opdrachtgevers die hun activiteiten zelf willen kunnen invoeren en de status daarvan willen volgen. Meer service dus voor opdrachtgevers en het scheelt flink wat telefoontjes. Binnenkort wordt het account portaal volledige geïntegreerd in de Bumbal omgeving. Het zal dan niet meer nodig zijn om naar een losse URL te gaan om in het account portaal te komen.

Daarnaast kun je voortaan de branding van het accountportal zelf bepalen (logo en kleuren thema). Verder wordt het mogelijk om activiteiten te kunnen bewerken en verwijderen in het account portaal.

4. Medewerkers portaal

Tenslotte beschikt Bumbal over twee medewerkersportalen. Het ene portaal is gericht op het snel en eenvoudig maken van bezorgafspraken voor winkelpersoneel/verkoopmedewerkers. Via dit portaal kan een verkoper eenvoudig de leveropties in de lopende planning oproepen. Dus wat de klant ook kiest, het past altijd efficiënt in de logistieke routeplanner. Het andere portaal is een medewerkersportaal waarin chauffeurs hun beschikbaarheid kunnen invoeren. Op basis van deze beschikbaarheid kan de ritten capaciteit worden gebaseerd in Bumbal.

Wil je meer weten over de Bumbal portalen? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor extra (online) uitleg of vrijblijvende demo of bel 013-2201600.

 

handige logistieke functies