24-09

Bumbal gaat 1.000 bijen per klant adopteren 

Bumbal is een verbastering van Bumblebee, de hommel. Hommels staan bij uitstek voor een gezond klimaat en zijn intelligente transporteurs. Ze werken volgens het handelsreiziger principe voor de meest efficiënte route naar nectar locaties. Het Bumbal algrotime werkt ook via dit handelsreiziger principe. Hier hebben we extra slimme functionaliteiten aan toegevoegd zodat dit algoritme principe ook eenvoudig, gericht en bijzonder snel ingezet kan worden. Juist ook door het MKB.

Help de bijen en hommels

Het gaat echter niet zo goed met de bijen en de hommels. Door klimaatverandering sterven bijenvolken in een rap tempo. En buiten dat bijen en hommels slimme transporteurs zijn zijn ze heel relevant voor de staat van onze natuur. Om hier een steentje aan bij te dragen gaat Bumbal vanaf 2020 structureel bijenvolken adopteren, voor iedere 50 klanten 1 bijenvolk. Dit komt neer op circa 1.000 bijen per klant. Dit jaar betekent dat 2 bijenvolken en we streven naar 10 bijenvolken in 2025. Deze Bumbal bijenvolken worden dan niet alleen nieuw uitgezet maar worden ook structureel verzorgd door een imker. De Bumbal bijenvolken worden uitgezet in het Bijenhuis in Wageningen of op andere relevante locaties in Nederland.

Ook interesse om samen met Bumbal een bijvolk te adopteren? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu of bel 013-2201600.

bumbal transport software gebaseerd op efficiency hommels