18-01

Duurzame bezorging én excellente klantbeleving met Bumbal afsprakenplanner

Bumbal kent 3 kernfuncties: het automatisch organiseren van bezorg- of service afspraken, automatisch plannen en track & trace voorzieningen voor klant, chauffeur en customer service. Met de inzet van Bumbal zorg je voor een duurzame bezorging door een efficiënte planning. Maar vaak zie je dat er spanning ontstaat tussen efficiency en klantwensen. Klanten willen het product of de service op locatie vaak op een ander moment dan het moment dat dit als beste past in de planning. Bumbal biedt de oplossing!

Slimme afsprakenplanner

Afspraken maken met klanten is niet makkelijk. Het is vaak lastig om contact te krijgen en mogelijke wijzigingen vervolgens goed en efficiënt in te plannen. Bijvoorbeeld als de afspraak voor de klant toch niet zo goed uitkomt. De planning is dan al rond en moet je de gewijzigde afspraak nog ergens toevoegen. Om dit op te lossen heeft Bumbal de optionele afspraken functie. Met de Bumbal afspraken functie maakt je klant eenvoudig zelf de afspraak voor bezorging of service aan huis. Natuurlijk in een herkenbare omgeving in jouw huisstijl.

Houd zelf controle over de agenda

Met de online afspraken oplossing kiest jouw klant zelf een tijdvak voor de bezorging. De slimme software van Bumbal biedt de klant alleen de opties aan die efficiënt in de planning passen. Het planalgoritme rekent namelijk alles vooraf door en houdt rekening met de lopende transportplanning en de impact van de stops op rijtijden, ritindeling en routevolgorde. Is een rit vol? Dan biedt dit online afspraken systeem deze optie niet meer aan in het klantportaal. Buiten het planalgoritme kun je desgewenst ook dag en regio-indelingen maken. Zo kun je de beschikbare voertuigcapaciteit (ritten) indelen zoals je dat graag wilt. Je kunt dan direct allerlei zaken regelen:

  • hoe ver een klant vooruit mag kijken in de agenda;
  • het type tijdvakken;
  • tot welk tijdstip de volgende dag nog als optie wordt aangeboden.

Automatische communicatie met de klant

Met de optionele afspraken softwarefunctie van Bumbal nodig je klanten automatisch uit per e-mail of SMS om een afspraak te maken en een tijdvoorkeur door te geven. Via deze uitnodiging komt de klant in jouw gepersonaliseerde – en dus herkenbare – klantportaal, voorzien van jouw bedrijfslogo en eigen teksten. De klant kan zelf een tijdstip kiezen op het moment dat het hem of haar goed uitkomt. Daarom is dit online afsprakensysteem een hele goede investering in de klantbeleving.

Efficiënt bezorgen zonder no-shows met afsprakenplanner

Via het onlineafsprakensysteem van Bumbal krijgt jouw klant ook direct automatisch een bevestigingsmail of -SMS dat de gegevens ontvangen zijn. De Bumbal online afspraken software plant de voorkeur automatisch in en stelt een voorlopige planning op. Nu is het aan de transportplanner om de voorlopige planning te controleren, indien nodig aan te passen en om te zetten in de definitieve planning. Via Bumbal stuur je indien gewenst automatisch een bericht met de definitief geplande tijd (ofwel ETA: Estimated Time of Arrival). Hiermee wordt direct de track & trace afgetrapt. Optioneel kun je de klant ook een link sturen waarmee de klant op de dag van uitvoering de actuele aankomsttijd kan oproepen. En zo ziet hij direct of de chauffeur de planning gaat halen!

84% van de klanten wil graag een keuze bij online afspraken

Met Bumbal afsprakenplanner plan je afspraken dus efficiënt in zonder no-shows en bespaar je op customerservicetijd en kosten. Dit alles terwijl de klantbeleving behouden blijft of zelfs versterkt wordt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat voor thuisleveringen 84% van de consumenten graag een keuze wil in aflevertijden en overige online afspraken.

Wil je meer weten over de Bumbal afspraken oplossing? Neem contact op met Bas Holland – bas@bumbal.eu voor extra (online) uitleg of vrijblijvende demo of bel 013-2201600. Of vul het contactformulier in via www.bumbal.eu/contact.

 

bezorg afspraak plannen bezorg software