Voergroep Zuid

Efficiënt transport in de mengvoerderindustrie

Joachim van Dijk van Voergroep zuid vertelt waarom ze zijn overgestapt naar Bumbal en hoe de software helpt bij de transportplanning van diverse soorten voeders voor meerdere klanten.

Bumbal is voor ons dé ideale oplossing

Voergroep zuid is een mengvoer coöperatie in het zuiden van Nederland. Ze produceren hoogwaardig mengvoer en voergrondstoffen. De organisatie beschikt over vier productielocaties, namelijk Helmond, Oirschot, Weert en Nederweert. Op deze locaties produceren ze het voer en dat vervoeren ze zelf naar hun klanten.

Voergroep zuid transporteert haar goederen met bulkwagens. Dit zijn wagens met verschillende compartimenten, zodat diverse soorten voerders volledig gescheiden van elkaar kunnen worden afgeleverd. Niet alle klanten bestellen volle wagens dus in één bulkwagen zitten meerdere bestellingen van klanten. Om een plansysteem te vinden wat goed aansluit bij de wensen van Voergroep zuid was voor hun een echte uitdaging. De organisatie was opzoek naar een systeem dat het vervoer met bulkwagens ondersteund. Bumbal is als beste uit de bus gekomen.

Efficiënte transportplanning met optimale voerlading

Het bedrijf merkt dat meer klanten minder voorraad voer hebben. Dit betekent dat de klant het voer op maat gemaakt wil hebben. De voeders moeten dus op tijd bij de klant zijn, zodat ze niet zonder komen te zitten. De koppeling tussen de transportplanning en de productieplanning moet nauw op elkaar aansluiten. Deze koppeling kan met Bumbal eenvoudig gerealiseerd worden, wat resulteert in een efficiëntere rit. Door een goede koppeling te creëren worden er altijd efficiënte ritten gereden met een optimale voerlading. Bovendien wordt de klantervaring bevorderd door goed in te spelen op de wens van de klant om op maat gemaakt voer te ontvangen.

Gebruiksvriendelijk en eenvoudig software voor chauffeurs

De intelligente rittenplanner biedt veel verschillende mogelijkheden die we kunnen inzetten, wat het plannen en het vervoeren van voeders in de toekomst steeds makkelijker moet maken. Alles is digitaal waardoor de kans op fouten sterk verminderd en het voor de chauffeurs erg overzichtelijk blijft. Onze bulkwagens hebben een boordcomputer die gekoppeld is aan de software van Bumbal. De chauffeurs in de cabine krijgen zo eenvoudig hun dagplanning te zien en kunnen binnen enkele seconde aan de slag.

 

Vraag gratis en vrijblijvende demo aan