Goos Horeca

Planprogramma waarbij klant aan het roer zit

Goos Horeca is totaalleverancier, één van de grootste spelers in nonfood. Toonaangevend in Nederland. Vanuit het distributiecentrum in Apeldoorn leveren ze in heel Nederland en binnenkort ook over de grens. Na een flinke groeispurt werd duidelijk dat een en ander gedigitaliseerd moest worden. Ook de manier van plannen.

Gijs Thiessens van Goos Horeca vertelt hoe de slimme software van Bumbal helpt bij deze digitalisering, de verbetering van het proces en daardoor ook de klantbeleving. En tegelijk bespaart Goos Horeca zo kilometers, heel veel tijd en dus geld.

“Als je de klant voorop stelt, efficiënter wil werken en duurzaam wil vervoeren dan is Bumbal de ideale oplossing. Al rij je met 2 of 3 auto’s, ook dan is het werken met Bumbal al interessant.”

Van 16 uur plannen naar 1,5 uur

Door slimmer te werken en de inzet van Bumbal zijn de planners veel sneller klaar. Voorheen werkte Goos Horeca met de geijkte systemen zoals Outlook, Excel en Google Maps. Twee planners werkten een hele dag aan de planning. Sinds de implementatie van Bumbal heeft 1 planner in anderhalf uur een planning gemaakt voor de 16 bezorgwagens. Een enorm verschil. Dit levert Goos heel veel tijdwinst op. En tegelijk rijden de chauffeurs snellere routes. Daarmee besparen ze ook kilometers en dus brandstof en geld.

Planprogramma met voordelen voor de klant

Bumbal is voor Goos Horeca een modern planprogramma waarbij de klant zelf aan het roer zit. De klant kiest in onze agenda zelf een ruimte naar wens. Daardoor kunnen wij gemakkelijk en vooral efficiënt bij de klant leveren. We zijn dus overgestapt van handmatig plannen via exceloverzichten en Google Maps naar super efficiënt geautomatiseerd plannen. En hierbij stel je de klant ook nog eens voorop. Klanten van Goos kiezen zelf een moment van levering, op het moment dat het hen uitkomt. De klantbeleving is hierdoor dus ook verbeterd.

De verschillende componenten in bumbal zijn ideaal voor deze manier van werken. Geen grote dure planprogramma’s met te veel mogelijkheden maar gewoon een gebruiksvriendelijk en overzichtelijke tool dat handig is voor het MKB.

Goede implementatie door fijne samenwerking

Bumbal was net gestart en Goos had niet veel kennis van zaken. De implementatie van het planprogramma ging niet vlekkeloos maar wel heel goed. Door het goede contact met de programmeurs werkte het systeem toch snel naar wens. Ook met de eigenaren van Bumbal hadden we makkelijk contact. We hebben samengewerkt. Zo konden we doorontwikkelen en dat was goed voor zowel Goos als Bumbal

 

Vraag gratis en vrijblijvende demo aan