Apotheekzorg

Enorme tijdswinst door efficiëntere routes

We leveren medicijnen door heel Nederland voor een hele specialistische patiëntengroep. Vaak omdat deze patiënten meer zorg nodig hebben. We hebben bij Apotheekzorg ongeveer 250 zendingen op een dag. Hiervoor zijn 20 verpleegkundigen onderweg op een dag om die extra zorg bij de bezorging te kunnen leveren.

Sommige verpleegkundigen rijden toch wel 500/600 km op een dag om op de juiste plek én tijd te zijn, want sommige medicatie van de patiënten zijn echt tijdsafhankelijk. Om tijd te besparen en ons te kunnen focussen op ons échte werk zijn we een samenwerking aangegaan met Bumbal.

‘Onze verpleegkundige had op het eind van de dag gewoon tijd over.’

Tijdswinst van uren

Wij vullen zelf activiteiten met adressen in het systeem in en Bumbal zorgt voor de efficiëntste route. Je weet dat het aantal zendingen op een dag haalbaar is met de chauffeurs die je beschikbaar hebt, maar dan komt er niet de efficiëntste route uit. Je hebt vaak een enorm tijdsverlies en voor ons heb je het dan op een dag niet over enkele minuten, maar uren tijdswinst. Niet alle verpleegkundigen hebben dezelfde competenties en dit betekent dat niet iedere verpleegkundige iedere handeling kan uitvoeren. Deze parameters kunnen we helemaal invoeren in het systeem, zodat de juiste persoon naar de juiste patiënt gaat. We merken dat de software van Bumbal ons écht tijdwinst oplevert omdat verpleegkundigen op het eind van de dag gewoon tijd over hadden.

Focussen op je échte werk

Je bent zelf in de lead om aan de knoppen te draaien. Je hebt eigenlijk heel veel mogelijkheden en parameters die je zelf iedere dag kunt aanpassen en daar is het echt heel erg handig voor. Dit systeem van Bumbal neemt in ieder geval wat zorg uit onze handen. Je kunt leunen op deze software en het probleem van de logistiek wordt minder groot. Hierdoor kunnen we ons focussen op andere zorgaspecten die bij ons werk komen kijken. Dit geeft ons rust en een prettig gevoel.

 

Vraag gratis en vrijblijvende demo aan