Goos Horeca over Bumbal

Goos Horeca is toonaangevend op het gebied van horeca non-food. Hun klanten zijn horeca ondernemers, verenigingen en andere horeca gerelateerde bedrijven. Met hun Cash & Carry formule leveren ze ruim 10.000 artikelen direct uit voorraad. Van een volledige interieurinrichting of professionele horeca keuken tot een enkele koeling, oven of werktafel. Via de webshop en 9 showrooms kunnen klanten bij GOOS horeca terecht en vanuit het centrale distributiecentrum in Apeldoorn zijn er dagelijks 15 voertuigen onderweg die een breed scala aan non-food horeca artikelen bezorgen. Goos Horeca wilde sneller plannen. Gijs Thiessens van Goos Horeca vertelt over de samenwerking met Bumbal. Hij legt uit hoe de slimme software helpt bij het besparen van tijd en dus geld.

Sneller plannen

Voordat Goos Horeca met Bumbal werkte, werd de planning gemaakt door 2 planners. Ze werkten samen een hele dag aan het maken van de planning met programma’s als Outlook en Excel. Afspraken maken met klanten, de routes zo goed mogelijk uitstippelen en last minute wijzigingen en verzoeken proberen nog in de lopen de planning te verwerken.

Nu Goos Horeca heeft gekozen voor Bumbal werken ze slimmer, efficiënter en besparen ze enorm veel tijd. In plaats van een planning maken met 2 planners is nu 1 planner in anderhalf uur klaar. Een enorm verschil en heel veel tijdwinst.

Kilometers en tijd besparen op elke route

Met Bumbal rijden de chauffeurs snellere routes. Bumbal zorgt er namelijk voor dat automatisch altijd de snelste route wordt gecreëerd. Daarmee besparen ze tijd maar ook kilometers en dus brandstof. Klanten kiezen zelf online het moment waarop ze de levering willen ontvangen via de slimme automatische afspraken oplossing van Bumbal, een optionele functie die binnen Bumbal te gebruiken is. Het slimme algoritme van Bumbal rekent vooraf passende mogelijkheden door in de beschikbare transportcapaciteit. De klant krijgt hiermee alleen de keuze uit opties die efficiënt in de lopende planning passen. Zo heeft de klant keuzevrijheid en heeft GOOS horeca het voordeel van bijzonder klantvriendelijk bezorgen op een efficiënte en duurzame manier met minder kilometers en zonder gedoe

De klantbeleving is ook verbeterd. Klanten van Goos kiezen zelf een moment van levering, op het moment dat het hen uitkomt. Volgens Goos Horeca moet je bij Bumbal zijn als je de klant voorop wil stellen. Gijs geeft hierbij aan dat Bumbal zeker niet alleen geschikt is voor grotere MKB-ers. Bumbal zit zo in elkaar dat je met 2 of 3 voertuigen er al veel gemak van hebt en dat als je efficiënt wilt plannen, je klant voorop stelt en duurzaam wilt nadenken over je eigen vervoer Bumbal een goede oplossing is. Bumbal heeft de componenten die precies geschikt zijn om dat te regelen. Niet meer en niet minder. TMS systemen bieden over het algemeen te veel functies die je als MKB-er toch niet gebruikt en waar je wel voor betaalt.


“We waren toe aan automatisering. Helemaal toen we nog twee nieuwe vestigingen openden. Gelukkig hadden we toen net Bumbal geïmplementeerd. Anders hadden we het maken van alle afspraken en de planning nooit gered.”

“We gebruiken Bumbal als afspraken- en plantool. Bumbal is gekoppeld aan ons ERP (order- en klantinformatie systeem) en WMS (voorraad status systeem). Zo hebben we gespecialiseerde oplossingen die integraal functioneren en elkaar enorm versterken.”

“We kunnen nu naadloos plannen, we kunnen volledig vertrouwen op het Bumbal systeem. We hebben er geen omkijken meer naar, alles gaat automatisch. Bumbal plant optimaal met zo weinig mogelijk kilometers en zoveel mogelijk adressen waarbij de klant ook direct de juiste info krijgt over de bezorging.”

“Voorheen werd alles op papier gepland. Dat nam veel tijd in beslag en de kans op fouten was behoorlijk groot. Met Bumbal werken we nu volledig papierloos. De klant kan nu ook makkelijk zelf een afspraak inplannen en dit bespaart ons veel uren. Zowel voor de klantservice als de planners.”

“We gebruiken Bumbal Transport software voor het automatisch maken van afspraken voor bezorging. En daarnaast voor het maken van afspraken voor montage van meubels bij klanten thuis. Klanten kunnen hun eigen tijd voorkeur(en) kiezen en inplannen.”

“De verpleegkundige heeft aan het eind van de dag weer tijd over. Bumbal neemt logistieke zorg uit handen waardoor we ons meer kunnen focussen op de echte zorg en dat geeft een fijn gevoel.”

“Bezorgafspraken maken we volledig geautomatiseerd met Bumbal. We bellen hierdoor een stuk minder, hebben geen no-shows meer en klanten zijn zeer tevreden omdat ze zelf hun voorkeuren kunnen doorgeven!”

“We zetten Bumbal in bij het plannen van afspraken om mensen thuis te vaccineren. Bumbal is gekoppeld aan ons klantportaal waar klanten hun tijdvak voorkeur doorgeven. Keuzevrijheid voor de klant en efficiënt voor zowel de klant als voor ons!”

“We waren iedere dag flink wat tijd kwijt met het plannen van de routes voor onze busjes. Nu kost het ons nog maar een uurtje per dag waarbij we (last minute) wijzigingen ook heel makkelijk kunnen doorvoeren!”